![]() |
(PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Printable Version +- Gothic Online Forums (https://archive.gothic-online.com) +-- Forum: Community (https://archive.gothic-online.com/forum-18.html) +--- Forum: Polish (Polski) (https://archive.gothic-online.com/forum-19.html) +---- Forum: Poradniki (https://archive.gothic-online.com/forum-46.html) +---- Thread: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS (/thread-377.html) Pages:
1
2
|
(PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Son Goku - 12.01.2016 Właściwie autorem jest @Blacha Stwierdził że nie jestem pierwszy z podobnymi pytaniami, więc powiedział że mogę zrobić tutek dla potomnych. Jak wiecie, potrzeba programów PuTTy oraz Winscp pobierzecie z google. Napiszę na przykładzie vps'a z: www.mintshost.pl 1. Kupiłeś server ale winscp nie chce się zalogować na twój vps używając protokołu SFTP bądź FTP? czaj: ![]() Jeżeli chodzi o port u mnie to 22, więc u cb też powinno działać ![]() 2. zalogowało? ok po lewo pliki twojego pc a po prawo masz swój vps Kliknij na to pole po prawej stronie i wciśnij f7 wpisz nazwę stworzyłeś folder na swoim vps ![]() możesz teraz kolejno kopiować na niego pliki servera linuxa które domyślnie po downloadzie znajdują się w folderze: g2o_dev6_linux_32 Nie kopiuj całego folderu tylko jedo zawartość, załóżmy że nasz folder nazywa się "Piwo" 3. dobra wgrałem pliki na VPS. Co teraz? Teraz kolego uruchom program PuTTy, zaloguj się i kolejno: 3a. Wczytaj uwtorzony wcześniej folder komendą: cd Piwo (Zamiast Piwo nazwa twojego folderu z plikami servera) i enter 3b. jest? ok teraz wpisz: screen -S jakakolwieknazwa i enter 3c. Odpalamy server wpisz: ./G2O_Server (Kropka przed ukośnikiem bardzo ważna) 4. Ha postawiłeś serwer Gratuluje. 5. Albo i nie bo masz błąd taki: ./G2O_Server: /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by ./G2O_Server) 6. Już mówię co masz zrobić, zaloguj się na swój vps poprzez przeglądarkę 6a. Znajdź coś takiego jak File Manager 6b. wejdź kolejno w foldery etc/apt 6c. edytuj plik sources.list ale plik nie folder 6d. wklej w tym pliku tą linijkę: deb http://ftp.debian.org/debian sid main 6e. zapisz plik. 7. Zapisałeś? ok: Uruchom PuTTy zaloguj się czy tam wczytaj. kliknij ctrl+c A potem wpisz bądź wklej te dwie linijki: 7a. apt-get update Najpierw ta wklejasz i enter 7b. apt-get -t sid install libc6 libc6-dev libc6-dbg Teraz ta też enter xd 8b. wyłącz PuTTy i włącz jeszcze raz i powtórz krok 3 Sory za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, ale się na nich nie skupiam xd Wybaczcie też że napisałem w tym dziale, ale w polskim chyba niema gdzie Mam nadzieję że laiki załapią. Aaaa btw: Zmiany na serwerze? Po edycji plików servera GO uruchom PuTTy zaloguj się wciśnij ctrl + c wyłącz Zaloguj się na vps poprzez przeglądarkę zrób reboot servera uruchom putty powtórz punkt nr 3 Inne komendy: screen -ls wyswietla liste screenow kill idscreena - usuwa screena screen -r nazwascreena przywraca stan konsoli RE: Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - DualFist - 12.01.2016 Polecam ubuntu 14. Z debianem jest pieprzenia się co nie miara, zwłaszcza z porozrzucanymi resourcami. RE: Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Blacha - 12.01.2016 Dopisz tam polecenia: screen -ls wyswietla liste screenow kill idscreena - usuwa screena RE: Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Bimbol - 13.01.2016 Sorry guys, but this is english section. Add (PL) tag to the topic name. RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Ignisio - 13.01.2016 (To pisać po Angielskiemu czy Polsku? ![]() Nie wiem o co w tych poradnikach chodzi z tym putty, ale mi on częściej przeszkadzał, niż pomagał. Przecież VPSy mają konsole w przeglądarce. A o tym Winscp wogóle nie słyszałem, ale rozumiem, że to odpowiednik filezilli? W takim razie w sumie całkiem przydatny, zależy od VPSa. RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Son Goku - 13.01.2016 Tak Winscp to odpowiednik filezilla Putty ułatwia sprawę, gdyż nie musisz wbijać na przeglądarkę żeby ruszyć bądź zatrzymać swój server RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Nyxril - 21.12.2017 A co zrobić gdy wywala takie błędy?: ./G2O_Server: /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.20' not found (required by ./G2O_Server) ./G2O_Server: /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6: version `CXXABI_1.3.8' not found (required by ./G2O_Server) ./G2O_Server: /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.18' not found (required by ./G2O_Server) ./G2O_Server: /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.21' not found (required by ./G2O_Server) Myślałem że trzeba wgrać jakieś pliki do usr/lib ale w paczce serwerowej takich nie ma w przeciwieństwie do gmp . RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Profesores - 21.12.2017 Code: apt-get update Spróbuj tego. RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Arkhan - 03.05.2018 (21.12.2017, 14:36)Profesores Wrote: Libstdc++6 jest zainstalowane, a błąd dalej się pokazuje. Co robić? RE: (PL)Podstawowe problemy, podczas konfiguracji VPS - Profesores - 03.05.2018 Napisz jaki konkretnie masz błąd i jaki system, to Ci wyśle co wklepać. |