Thread Rating:
  • 26 Vote(s) - 3.23 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Złotą Kotwicą
Gdyby to zaśpiewał Gabriel z Espadre to Raven by nabił już 1000 wyświetleń. Taka różnica.
[Image: 8KAxIyy.jpg]
Szykuj się.
DayZ
Reply
Raven, jestem (jesteśmy) w stanie przyjąć krytykę, tyle że ty naprawdę masz chuja w uszach albo żołędzia w bani. Paweł Popek Rak, słynny emigrant z krakowskiej Firmy, który zbija hajs na gimbazie i żałosnych ludziach, nagrywa swoje nuty na jedno kopyto - bity podobne, rytm podobny, składnia, budowa tekstu, akcenty. Tutaj tak nie jest. Każda nuta jest w innym klimacie i z każdą widać progress. 
Pierwszy diss (na Albatrosa) był nawet nagrywany z gówno-mikrofonu i opierał się spontanie - stworzone i nagrane w 30 minut. Dosłownie, 30 minut.
 Drugi diss (na Espadre) pojawił się niedługo potem, już nagrany w garażu naszego ziomka-pedała Uziego, obok rozjebanej kosiarki. Tym razem, bit znacząco się różnił, także budowa tekstu, gdzie każda kolejna strofa była osobnym panczem na różnych członków. Pojawiło się podsumowanie całości, niczym w wierszu Tuwima "Całujcie mnie wszyscy w dupę". 
Ostatnia nagrywka o tytule "Zardzewiały skrypt", przedstawia zupełnie inny klimat i budowę. To nadal pancze, ale w bardzo żywej, dynamicznej wersji, gdzie pojawił się dodatkowo refren i mały chór. Nuta nie jest podobna do żadnej poprzedniej, oprócz celu nagrania - pośmiania się i wyładowania emocji w lepszy sposób, aniżeli przelewanie żali na forum. W ten sposób można dobitniej przesłać pewne informacje, jak na przykład, że Blacha nie dal skryptu na Arcanias, bo zakochal się w dziewczynie Nithalaka, co poskutkowało odejściem Blachy z Pand.
Podsumowując, masz łaka i nie jesteś w stanie, w żaden sposób analizować utworów muzycznych. Dla ciebie styl Nithalaka (kreuje się jakoby na bangerowca, luzaka) to styl jakiegos wydziaranego worka mięcha, który jest emigrantem, wozi się jak król cyganów i kręci hajs na dzieciakach. Przecież oni mają kompletnie inne flow, głosy, teksty, budowę utworów. Co ważne, zapoznaj się z definicją nielegalnej nagrywki.
[Image: lgr00nt.png]
Reply
(19.05.2016, 01:09)Nithalak Wrote: Wiem, że banlga. Tylko ludzie którzy mają ch*ja w uszach nie bujają się do naszych nutek.
Chyba ci co mają chuja w uszach właśnie bujają sie przy twoich nutkach ;/
Szczerze? Tylko dissu na Espadre dało sie przesłuchac wiecej niz raz Confused
[Image: Ru8zE9Y.png]
Reply
Dobra sajko queby, jak ja go słuchałem to Ty jeszcze zbuka refreny śpiewałeś
DayZ
Reply
Każdy wie, że Ferios słucha łaków, a o Smarkim nawet nei słyszał. Idź obczaj na SLG, co jest dobre.
[Image: lgr00nt.png]
Reply
Polecam i pozdrawiam, 
Rudin Rudzielec Rudinowski.

[Image: 3b160ee5635c7.png]
Reply
Raven, dziś będziesz wieczorną gwiazdą.
DayZ
Reply
Pożyjemy, zobaczymy. :S
[Image: 3b160ee5635c7.png]
Reply
Ten typ sam się dissuje. Dissa można nagrać na Bimbola.
Reply
(19.05.2016, 10:51)garfinkel Wrote: Ten typ sam się dissuje. Dissa można nagrać na Bimbola.
Dlaczego na mnie? Sad
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 54 Guest(s)