Thread Rating:
  • 26 Vote(s) - 3.23 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Złotą Kotwicą
(29.12.2016, 23:26)Hero Wrote: Z tego co czytałem to jedynie polubili ich FanPage na FB i tyle.

Dokładnie, też to widziałem, się tak tym chwalili xDDD
[Image: dgdibqK.png]

Reply
(29.12.2016, 19:26)ALbatrOS Wrote: Dzieje Khorinis, przynajmniej z tego co wygląda, jako jedne z niewielu modyfikacji będą zasługiwać na miano czegoś poszerzającego kanon. Returning jakoś nigdy nie był dla mnie w tym aspekcie wybitny. Poza tym sam fakt zainteresowania tym modem ze strony PB o czymś świadczy.
E to nie będzie poszerzenie kanonu a jedynie coś to uzupełnia zostawione przez piranie luki
[Image: Ru8zE9Y.png]
Reply
Nie, luki Piranhy łatała Edycja Rozszerzona. Tutaj przecież mamy coś co można nazwać prequelem, a to nie jest bazowanie na lukacj.
[Image: 4ba1350c804c9.png]
Reply
@ALbatrOS
@Ferios

I jak tam nowy odcinek Vikings?
Reply
Coś mi się obiło o uszy, że to był chyba najważniejszy odcinek sezonu 4b... W każdym razie wiem, co się istotnego w nim stało. W styczniu chyba zacznę nadrabiać straty...
Czarna Ręka
[Image: eBHq8OH.png]
Reply
Koniecznie. Odcinek świetny.
Reply
Łatwo się domyślić co się w nim stało. To był właśnie najważniejszy odcinek całego serialu, do którego serial nieubłaganie zmierzał.

nie klikaj jesli nie ogladales 
Odcinek na plus. Szkoda Ragnara, ale było wiadome od pierwszego odcinka pierwszego sezonu, że do tego dojdzie. Zdecydowanie na plus to, że nie dostaliśmy telenoweli z Kattegat tylko czystą historię śmierci Ragnara. Przyznam szczerze, że łapało mnie za gardło gdy widziałem wspominki Ragnara- szczególnie gdy mijał klasztor na Lindasfarne. Mieliśmy szansę go godnie pożegnać, bo poza motywem cierpiącego Egberta nic nie przecinało całej historii Ragnara. Nie było jakichś przeskoków do Lagerthy czy kogokolwiek innego.
Sam motyw Egberta też był ciekawie zaaranżowany, choć trochę przesadzona była ta jego pielgrzymka. Mimo wszystko pokazali, że wspólna miłość do Athelstana połączyła ich jako przyjaciół. I tak, mimo wszystko uważam, że Ragnar też uważał Egberta za przyjaciela- nawet pomimo tego, że kazał go zabić.
Teraz można przewidywać do czego dojdzie. Mam nadzieję, że Ivar zacznie od zabicia Lagerthy, w ramach żegnania starej obsady. No bo hej, Aslaug nie żyje, Ragnar też nie, Rollona nie będzie w 5 sezonie no to trzeba też się zająć Lagerthą. Kiedyś jej postać była fajna, a teraz irytuje bardzie niż Aslaug.
Całkiem możliwe, że 5 sezon będzie tym ostatnim. 20 odcinków to sporo żeby skupić się na walkach Wikingów z Alfredem Wielkim i być może osadzeniem się niektórych na Morzu Śródziemnym.
Reply
Smutam bardzo
Chuj mnie obchodzi czy klikniesz 
Tortury na Ragnarze jak dla mnie wymyślone na kolanie, nie było nic co by chwytało za serce.(Jak np w braveheart) chociaż jak go zrzucili do dołu z wężami to mi się smutno zrobiło ale to z bardziej przywiązania do tej postaci i Travisa Fimella który genialnie go grał. Przez 4 sezony mogliśmy patrzeć na wspinanie się Ragnara po szczyt jak i stopniowy upadek tej postaci i popadanie w szaleństwo.
Mam nadzieje że twórcy nie chcą z Alfreda zrobić dla Ivara drugiego Athlastana bo to trochę zmierza w podobnym kierunku.
Zawiódł mnie koniec odcinka, zamiast czegoś chociaż szczątkowo prowadzącego do zwołania armii, mamy Ivara groźnie patrzącego w kamerę.
I odbanuj mnie karakanie na tym waszym discordzie
Reply
Konfucjusz 
Jak Ty chciałeś zwołania armii jak Bjorn ma wszystkie główne siły? Jego wojska, oddziały z Kattegat i Pięknowłosego... Ubbe i Sigurd praktycznie nie mają wpływów teraz i muszą się najpierw tym zająć, a przy okazji czekać na Bjorna
Reply
Arystoteles 
Po prostu liczyłem na coś lepszego niż Ivara niszczącego figurkę od Alfreda.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 52 Guest(s)