Thread Rating:
  • 26 Vote(s) - 3.23 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Złotą Kotwicą
(19.11.2015, 18:44)Ardas Wrote: Puszczą na nas atomówki i tyle z szabel. Żeby realnie walczyć, trzeba mieć pieniądze, a te się nam odbiera. Jedynie dopięty na ostatni guzik pucz może coś zdziałać.
„W trakcie trwania III wojny światowej ma przyjść na ziemię kataklizm z kosmosu który spowoduje zatopienie wielu lądów i obszarów nadmorskich. Ucierpią także polskie nadmorskie pasy wybrzeża oraz Zalane zostaną Żuławy. Ojciec Klimuszko pisał, że może zginąć w Polsce nawet kilka milionów ludzi w wyniku tego kataklizmu. Ma zniknąć Hel i Gdańsk zalane przez morze. Na rycinach powyższej współczesnej mapy Peter Lemesurier naniósł zupełnie inne linie brzegowe państw niż te które znamy dzisiaj. Linie brzegowe są zaznaczone według wskazań Nostardamusa. Proszę zauważyć, że na mapach nie ma części polskiego wybrzeża oraz morze sięga od Szczecina prawie aż pod Poznań. Wpływ na zmiany klimatyczne ma mieć też masowe stosowanie broni jądrowej. 

Po wojnie w Europie ma zostać mniej niż połowa ludzi z czego Polska będzie najludniejszym krajem bo na jej terytorium nie będzie się toczyć wojna.”
[Image: rahimwpng_ssnwhne.png]
Jak Cie boli to gdzie jestem dziś o swoje jutro zadbaj” ~ ReTo
Pieniądze nie są najważniejsze, spróbuj bez nich żyć” ~ Kartky
Reply
Największym kataklizmem ludzkości było pojawienie się raka umysłowego, potocznie zwanym lewicą. To że stanie się najludniejsza, nie znaczy, że stan się zwiększy. A jak już, to "śmieciem ludzkim". Pasożyty zawsze przetrwają.
Reply
(19.11.2015, 18:31)RaHim Wrote: „Polska będzie źródłem nowego prawa na świecie, zostanie tak uhonorowana wysoko, jak żaden kraj w Europie (…) Polsce będą się kłaniać narody Europy. Widzę mapę Europy, widzę orła polskiego w koronie. Polska jaśnieje jak słońce i blask ten pada naokoło. Do nas będą przyjeżdżać inni, aby żyć tutaj i szczycić się tym”

Husaria nie jest rdzenną Polską jednostką, została zapożyczona z Węgier.
[Image: 7hLw8Im.jpg]
Husaria z początku XVI wieku.
[Image: Ru8zE9Y.png]
Reply
Słynna Husaria Polska to jazda ciężka. Węgierska Husaria to była jazda lekka i przypominała lisowczyków. Polacy pomysł podłapali i udoskonalili. Już pierwsze chorągwie różniły się znacznie od swoich protoplastów i przewyższały ich umiejętnością. Węgierska husaria nie ma żadnych większych zasług bitewnych, a w sumie same porażki z Imperium Osmańskim.

Dziwi mnie te parcie na Węgry. Obcy naród do nas, a tak obecnie próbuje się z nich robić braci.
Reply
(19.11.2015, 18:49)Ardas Wrote: To że stanie się najludniejsza, nie znaczy, że stan się zwiększy. A jak już, to "śmieciem ludzkim". Pasożyty zawsze przetrwają.
„Po III wojnie światowej według Nostradamusa rządzić będą tylko dwa mocarstwa Polska i Francja. Obydwa kraje podzielą Europę - po wygnaniu wojsk islamskich - między siebie. Granica Polski i Francji przebiegać będzie na Łabie. Do Lechistanu - bo tak będzie znowu nazywać się będzie Polska - powrócą stare słowiańskie ziemie przez 1000 lat podbijane przez Niemców. 

Polska ma zjednoczyć wszystkie ziemie Słowian, w tym podbije upadłą Rosję i pod jednym berłem - tzw. III Kraka władcy Niezwyciężonego. Wielkiego dowódcy i stratega który nie przegra żadnej bitwy. Granice Lechistanu sięgać będą aż do Uralu, Kaukazu i Morza Czarnego. ”
Reply
Ale mentalność nadal ta sama zostanie. Budowanie Imperium na gównie to kolejny strzał w stopę dla naszej ojczyzny. USA już to robi od dwóch wieków i widać efekty.
Reply
W coś trzeba wierzyć. Jedni wierzą w Boga, a Ja wierzę, że Polska odzyska swoją dawną potęgę
Reply
(19.11.2015, 19:45)RaHim Wrote: W coś trzeba wierzyć. Jedni wierzą w Boga, a Ja wierzę, że Polska odzyska swoją dawną potęgę
Polska nigdy nie była potęgą <_<
To że zajęliśmy Moskwę było tylko wykorzystaniem ogromnej słabości sąsiada ...
Potęgą moglibyśmy być gdyby nie sejmiki szlachty i notoryczne osłabianie pozycji króla, szlachta zawsze wybierała się na wojnę jak sójka za morze.
Reply
Ferios, co raz odważniejsze te tezy. Możesz je chociaż czymś poprzeć?
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Jak można nazwać potęgą państwo które nie miało własnego skarbca, i było tak naprawdę zarządzane przez rodziny szlacheckie a nie przez króla?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 52 Guest(s)