09.01.2016, 16:20
@"Ignisio"
Ładna Sygnatura.
Ładna Sygnatura.
Karczma pod Złotą Kotwicą
|
(09.01.2016, 16:17)Brat Nithalaka Wrote: Boże Ty jesteś tak głupi? Tragedia, zmień forum.. Nie. Jestem mechanikiem xD Na forum jestem, ponieważ śledzę projekt, a ten temat jest do rozmów ogólnych (09.01.2016, 16:19)Ignisio Wrote: No ja czuje tą blokadę, ale ona jest do pokonaniaTo nic, jeśli odpowiednio rozpędza samochód, skrzyni nic nie jest, tylko sprzęgło może cierpieć jak piłuje pod górkę na 3 przy 1500 obrotach xd
Nawet gdybyś ominął blokadę to nie sprawi to, że auto zatrzyma się w takim tempie żebyś był w stanie uderzyć w szybę. Auto nie blokuje w takiej sytuacji kół. Będzie po prostu zwalniać. Szarpnie mniej więcej w podobnym zakresie jakbyś z większego biegu bez żadnego powodu, mając wysokie obroty, przerzucił na bieg niższy bez zmniejszenia obrotów i wyhamowania. Może trochę bardziej, ale w żadnym wypadku nie ma szans na "uderzenie w szybę".
![]() ![]() SAMOCHUD ![]() Dobra dobra, jakby to nie było różnicy, to byłyby 3 biegi. Blondynki może i by miały problem, ale przecież nikt nie zmienia biegu jak nie osiągnie odpowiednich obrotów. #Arkhan, a dziękuję ![]()
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
09.01.2016, 16:30
(This post was last modified: 09.01.2016, 16:31 by Brat Nithalaka.)
Tak jesteś mechanikiem XD
Chyba się w przedszkolu w niego bawiłeś co najwyżej..
09.01.2016, 16:37
(This post was last modified: 09.01.2016, 17:01 by Son Goku.
Edit Reason: Dopisałem Sativa, żeby się gimby nie spinały.
)
(09.01.2016, 16:29)ALbatrOS Wrote: Nawet gdybyś ominął blokadę to nie sprawi to, że auto zatrzyma się w takim tempie żebyś był w stanie uderzyć w szybę. Auto nie blokuje w takiej sytuacji kół. Będzie po prostu zwalniać. Szarpnie mniej więcej w podobnym zakresie jakbyś z większego biegu bez żadnego powodu, mając wysokie obroty, przerzucił na bieg niższy bez zmniejszenia obrotów i wyhamowania. Może trochę bardziej, ale w żadnym wypadku nie ma szans na "uderzenie w szybę". Idź spróbuj, znajdź przed tym suchy asfalt, tak żebyś się mocniej pierdolnął może ci przejdzie. [quote pid='6684' dateline='1452349814'] ![]() SAMOCHUD ![]() Dobra dobra, jakby to nie było różnicy, to byłyby 3 biegi. Blondynki może i by miały problem, ale przecież nikt nie zmienia biegu jak nie osiągnie odpowiednich obrotów. #Arkhan, a dziękuję ![]() [/quote] Poprawiłem zanim wkleiłeś. Masz 5/6 biegów do przodu i jeden wsteczny ( w szybkich i wściekłych masz nieskończoną ilość, tak jak w ciągniku w gta sa) 5/6 biegów do przodu są po to aby łatwiej było ci jechać podczas jazdy z górki/pod górkę/po równej nawieszchni, odpowiednie obroty między 1 a 2 oraz między 1 a 3 są różne. Dieselkami możesz ruszać z dwójeczki bez żadnej spiny. (09.01.2016, 16:30)Brat Nithalaka Wrote: Tak jesteś mechanikiem XDCzuje się tak jakbym się na trzeźwo kłócił się z Bimbolem i Sativ'em o poprawność ich skryptów. Edit: Tak, są samochody które mają więcej niż 6 biegów do przodu.
09.01.2016, 16:57
(09.01.2016, 13:50)Saurez Wrote:(09.01.2016, 12:18)Jester Wrote: Gdzie można jakieś darowizny wpłacić na rzecz G2O ?PayPal: Nie, co do G2O to do Bimbola powinny iść.
09.01.2016, 17:01
(09.01.2016, 16:57)Sative Wrote:No w zasadzie to tak, ale wspólnie utrzymujecie domenę i hosting, a Bimbol raczej dotacji nie przyjmuje.(09.01.2016, 13:50)Saurez Wrote:(09.01.2016, 12:18)Jester Wrote: Gdzie można jakieś darowizny wpłacić na rzecz G2O ?PayPal: Maksymalny rozmiar sygnaturki 1,5MB - Orku
09.01.2016, 17:04
ukończenie zawodówki nie robi z ciebie mechanika, tak przypominam
Quote:Idź spróbuj, znajdź przed tym suchy asfalt, tak żebyś się mocniej pierdolnął może ci przejdzie. Nie wiem czy widziałeś kiedykolwiek sytuacje, w której rozpędzony samochód "hamuje" biegiem wstecznym. Ja też nie miałem takiej okazji, a sam nie zamierzam próbować, aczkolwiek wystarczy oglądać wartościowe programy, jak np. Pogromcy Mitów, gdzie kiedyś (w dość starych odcinkach) sprawdzali co się stanie jeśli zdejmą blokadę i spróbują wrzucić wsteczny w formie hamulca. Wrzucenie biegu wstecznego to tylko pisk skrzyni i szarpnięcie jak przy "normalnej" złej zmianie biegów. Nikt nie poleciał na szybę. @Down: co mnie do tego, że ktoś może wpłacić komuś pieniądze na poczet rozwoju modyfikacji? Zresztą sam regulamin wskazuje, że jest taka możliwość, a wpłaty nie podlegają zwrotom (i słusznie). Nie wiem co starasz się insynuować, bo ja nie mam nic przeciwko wspieraniu twórców w jakikolwiek sposób. ![]() |
« Next Oldest | Next Newest »
|