Thread Rating:
  • 26 Vote(s) - 3.23 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Złotą Kotwicą
(08.02.2016, 23:12)Eryk Wrote:
(08.02.2016, 23:10)Ignisio Wrote: Gdzieś ta, nie chce mi się szukać, ktoś stwierdził, że "prawo nie działa wstecz". Przypominam ci, że regulamin forum nie jest żadnym obowiązującym prawem Big Grin

A czym jest?

Papierem toaletowym.
Reply
(08.02.2016, 23:10)Ignisio Wrote: Gdzieś ta, nie chce mi się szukać, ktoś stwierdził, że "prawo nie działa wstecz". Przypominam ci, że regulamin forum nie jest żadnym obowiązującym prawem Big Grin

Przypominam Ci, że regulamin jest po to aby go przestrzegać.
[Image: zcfyh.gif]
Reply
Regulamin to takie same zasady, jakbyś przyszedł do mnie do domu, a ja bym ci powiedział, że nie możesz głaskać mojego chomika. A ty byś go pogłaskał. Wtedy mógłbym cię za to wywalić z domu.
Ale nie mógłbym ci uciąć ręki. Bo to jest nie zgodne z prawem.
Jak odejmowanie i dzielenie. Nie jest przemienne Smile
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
Reply
(08.02.2016, 23:15)Ignisio Wrote: Regulamin to takie same zasady, jakbyś przyszedł do mnie do domu, a ja bym ci powiedział, że nie możesz głaskać mojego chomika. A ty byś go pogłaskał. Wtedy mógłbym cię za to wywalić z domu.

Nie rozumiem zbytnio Twojego porównania, lecz zauważ że gdyby regulamin nie był potrzebny to bo nie istniał, a gdy nie masz regulaminu nie masz modów idąc Twoją logiką.
Reply
(08.02.2016, 23:05)Kentar Wrote: Nawet nie wiesz w jakim bledzie jestes.:>
Nie interesuje mnie to. Nie obchodzi mnie kto ile ma papierków i co z nimi robi, ale Ty masz z tym ewidentnie problem, to przykre
[Image: rahimwpng_ssnwhne.png]
Jak Cie boli to gdzie jestem dziś o swoje jutro zadbaj” ~ ReTo
Pieniądze nie są najważniejsze, spróbuj bez nich żyć” ~ Kartky
Reply
(08.02.2016, 23:17)Gonzales Wrote:
(08.02.2016, 23:15)Ignisio Wrote: Regulamin to takie same zasady, jakbyś przyszedł do mnie do domu, a ja bym ci powiedział, że nie możesz głaskać mojego chomika. A ty byś go pogłaskał. Wtedy mógłbym cię za to wywalić z domu.

Nie rozumiem zbytnio Twojego porównania, lecz zauważ że gdyby regulamin nie był potrzebny to bo nie istniał, a gdy nie masz regulaminu nie masz modów idąc Twoją logiką.

Kto napisał, że regulamin nie jest potrzebny? Ty? Bo ja nie.
Pavera, bo twój przykład jest nierealny do sprawdzenia Big Grin
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
Reply
(08.02.2016, 23:19)Ignisio Wrote:
(08.02.2016, 23:17)Gonzales Wrote:

Kto napisał, że regulamin nie jest potrzebny? Ty? Bo ja nie.
Pavera, bo twój przykład jest nierealny do sprawdzenia Big Grin

Skoro regulamin nie jest obowiązującym prawem to nie istnieje. Proste.
Reply
[Image: iWKad22.jpg]Dobra. Po to mam taki nick, żeby spokojnie i z przyjemnością tutaj posiedzieć. Mimo wszystko. Także, ja już na posty na ten temat nie będę odpisywał, bo to bez sensu.
#Znam masę takich ludzi, że jak się uprą to potrafią kręcić i zmyślać nawet gdyby im 10 osób powiedziało, że nie mają racji. Najlepiej siedzieć cicho.
Reply
(08.02.2016, 23:23)Ignisio Wrote: [Image: iWKad22.jpg]Dobra. Po to mam taki nick, żeby spokojnie i z przyjemnością tutaj posiedzieć. Mimo wszystko. Także, ja już na posty na ten temat nie będę odpisywał, bo to bez sensu.

Nie będziesz odpisywał, bo najzwyczajniej w świecie nie masz racji?

A co ma twój nick do spokojnego siedzenia? XDDD
Reply

Regulamin – pochodna prawa stanowionego, na którą składa się zbiór obowiązków, nakazów, zakazów itd., normujących zachowanie się podmiotu podporządkowanego organowi nadrzędnemu (którego często ów regulamin jest dziełem).

Lepiej nie używaj porównań bo ci to nie wychodzi, wyżej masz definicję regulaminu radzę się zapoznać zanim napiszesz coś głupiego.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 51 Guest(s)