(29.04.2016, 18:15)Nostro Wrote:(29.04.2016, 17:53)Nef221 Wrote:Tak się składa, że nie miałem ostatnio zbyt wiele czasu aby ogarnąć wszystko co piszecie. W szczególności gdy na błahe tematy potraficie się rozpisać na wiele, wiele stron. Uzasadnione zgłaszanie czy to postów, czy to kont skraca czas potrzebny na moderowanie forum.(29.04.2016, 14:45)Nostro Wrote:(29.04.2016, 13:06)Nef221 Wrote: Niesamowite. Nostro zbanował natychmiastowo multikonto Nithalaka, z którego chyba nawet nie pisał, a Majorek tu sobie już prawie 30 postów nastukał. To jest dopiero sprawna moderacja.
Sprawni to są użytkownicy, którzy potrafią zgłosić niewłaściwe posty, czy też multikonta innych użytkowników. Niestety co poniektórzy potrafią zaledwie wypłakiwać swoje żale na forum o nieuczciwości moderacji. Jak widać niektórych przerastają tak proste, a zarazem skuteczne rozwiązania.
Masz na myśli zgłaszanie multikonta, które pisze jak Majorek, podpisuje się jako Majorek i którego posty czytasz/czytałeś, gdyż w innym przypadku nie wiesz, że to on? A na ile wiarygodnie jest napisanie przez randoma, że konto X to multikonto konta Y? To robota moderacji i administracji. Widzę, że trzeba zorganizować tu jakąś paraolimpiadę dla ciebie. Powinieneś mieć najlepsze przeliczniki.
Co do płakania, to wszelkie zażalenia składałem do Nubziora.
Jednak w jakiś mityczny sposób, to posty członków Atomic Panda zostały ostowane, a multikonto Nithalaka zostało zbanowane przez ciebie, a na inne przymknięto oko, mimo prawie 30 (!) postów. Jak to jest możliwe? Czy to zasługa zgłaszania postów? O ile się orientuję to zgłaszanie działa tak, że jedno wystarczy i w przypadku ponownej próby jest stosowna informacja, że nie ma potrzeby zgłaszania.
EDIT: Nawet sprawdziłem od kiedy posty z multi Majorka są pisane - kilka w grudniu, kilka w lutym, kilka w marcu, kilka w kwietniu. Naprawdę tego nie zauważyłeś?
EDIT2: http://gothic-online.com.pl/forum/showth...1#pid17171 - post, za który dałeś osta. Stronę wcześniej/Kilka postów wcześniej post Majorka z multi, z jego podpisem.
![[Image: lgr00nt.png]](http://i.imgur.com/lgr00nt.png)