(12.05.2016, 19:47)Majorek Wrote:(12.05.2016, 15:45)Aliant Wrote:A może gracze DM czują się ważniejsi, bo to dzięki nim i ich klanom działała społeczność tej modyfikacji i jej poprzedniczek? Klany zakładane przez graczy zwróconych tylko w stronę RP wytrzymywały ok. tygodnia. Żadnego eventu RP chyba nie było. Gdyby nie gracze DM ta modyfikacja byłaby pusta, bo ostatnim erpekom nie pasowała synchronizacja i zmyli się po dwóch dniach. Ale co tam, olać starych fanów i dbać o jakieś randomy, które walkę toczą na czacie. <udane?>(12.05.2016, 15:21)ALbatrOS Wrote: Szkoda, że Sative zamknął temat. Wątpię żebyś czytał karczmę, ale jeśli to mam dla Ciebie odpowiedź na Twojego posta.
Quote:Czy tylko mnie rozbawia fakt, że ludzie którzy miast zrobić coś w życiu konkretnego i pożytecznego, walą się w zbugowanej grze na lagu kombinacją prawo lewo, i czują z tego powodu dumę tak wielką, iż udają że znaczą coś na stronie która imo powstała bardziej pod sprawy techniczne? Naprawdę współczuję ludziom którzy "NAKURRWIAJO SIE W GOTIK MULTIPLR", zważywszy na to że pierwszy lepszy kartofel z umiejętnością edycji mdsa może edytować pliki, wywalić w animacjach walki blokowanie klatek i jechać tak płynne ciosy że wasze umiejętności będą absolutnie zerowe.
"Czy tylko mnie rozbawia fakt, że ludzie którzy miast zrobić coś w życiu konkretnego i pożytecznego, walą teksty na lewo i prawo i czują dumę z powodu swojego poziomu RP?"
Drogi przyjacielu, domagasz się szacunku na forum dla graczy RP (a przynajmniej tak można ogólnie sparafrazować to co pisaliście w tamtym temacie), a jednocześnie sam nie masz szacunku do osób, które preferują inną grę niż Ty? Nie każdy musi lubić napieprzać w RP i udawać, że się jest w gothicowym świecie. Niektórzy lubią wymasterować się w rozgrywce, która opiera się na czystym skillu, a nie na zasadach ustalonych przez Mistrza Gry. Co kto lubi. Nie masz prawa domagać się szacunku dla graczy RP jeśli sam nie potrafisz od siebie dać tego samego dla graczy innych. Ten Twój post jest równy poziomem do postu Espadre. Z tym, że użyłeś bardziej wyszukanego słownictwa.
Nie mam nic do RP. Wręcz przeciwnie. Aczkolwiek każdy ma prawo wybierać co woli.
Mi się wydaje, że nie chciał dyskredytować DM samego w sobie, tylko uświadomić niektórym, że nie są jakoś mega ważniejsi z racji bycia graczem DM. Aczkolwiek pewny nie jestem.
No, człowieku, z głowy czapeczka. Bo dawno takich głupot nie czytałem.
Pierwsza rzecz - pieprzyć jakieś klany RP. Po co to komu? Zbyt ograniczona forma dla trybu, który może przybrać wiele form.
Druga - nikomu nie chciało się tych eventów organizować, bo kładliśmy lagę na aktywne udzielanie się na oficjalnym forum/społeczności, tylko siedzieliśmy w swoich pieczarach i tam organizowaliśmy sobie grę. Uświadom sobie, że istnienie "społeczności" GMP jest wyjątkiem, nie regułą. Na każdym tego typu projekcie ludzie skupiają się wokół serwerów. Więc ratowanie jej wielką zasługą nie jest z perspektywy całej modyfikacji, a dla Was.
Cóż, sam dopiero zacząłem grać RP w Gothic na GMP:A - bo GMP się do tego trybu nie nadawało, choć próbowałem, co rozumie każdy normalny człowiek. Tam też nikt się nie bawił w "społeczność" GMP:A, tylko każdy u siebie i dobranoc.
Pospierdalali? Nie dziwie się. Ja też spierdoliłem, bo nie miałem nerwów do ludzi, którzy nie potrafią oddzielać globalnego czatu od gry IC. Normalnych serwerów RP nie było, bo nie było ku temu warunków. Proste.
Więc tak, masz powody do tego, by czuć się ważniejszym od nowego/randomowego gracza. Poważnie, chylę czoła...
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz