(27.06.2016, 16:25)Zefirwolnosci Wrote:(27.06.2016, 16:18)Lazar Wrote:(27.06.2016, 14:49)Doredh Wrote: W 5-10 osób też da się grać role play i to nawet ciekawiej niż przy tłumach...
W 5-10 osób to sobie można pograć na sesji w zamkniętym gronie raz w tygodniu. Porządne wykreowanie świata, gospodarki, zależności i fabuły wymaga dużej ilości graczy, proszę Cię. Dobry serwer jest jak koło, które raz wpędzone w ruch już się nie zatrzyma. Pokaż mi taki serwer z ilością graczy: 10, a nawet 20.
Pokaż mi koło które się nigdy nie zatrzymało.
garfinkel Ci pokazał, ja od siebie dodam lsrp które mimo burzliwych czasów turlało się przed siebie przez dobre 8 czy 9 lat i może dalej by się turlało gdyby ekipa nie dała ciała i nie zatrzymała koła na własne życzenie. Gracze sami powinni to popychać do przodu swoją kreatywnością, zaradnością i pomysłowością, a administracja powinna być w stanie im stwarzać możliwości, a nie pchać to za nich jak w przypadku projektów 20 osobowych z czego 5 stawowi pewnie ekipa.
Graj w kółko z tymi samymi dziesięcioma osobami, ileż można. W końcu każdemu kończą się pomysły i wszystko staje się przewidywalne.
Garfinkiel, racja - GMP już dostało raka i na raka umarło od obracania się "ciągle w tym samym towarzystwie" gdzie nikt nie chciał nic zmieniać i każdy serwer oferował mniej więcej to samo.
Co do ostatniego zdania - może i by zmienił, może nie. Sporo osób takie tłumy po prostu przerastają, co wnioskuje z wypowiedzi niektórych użytkowników forum grp.
![[Image: D9bibyl.png]](http://i.imgur.com/D9bibyl.png)