14.01.2017, 18:02
(14.01.2017, 17:59)Profesores Wrote:Z tobą zawsze!(14.01.2017, 15:47)Eryk Wrote:http://www.worldofgothic.de/news_1663.htm(13.01.2017, 23:32)ALbatrOS Wrote:(13.01.2017, 23:22)Eryk Wrote: Tylko wychodzi na to, że Gothic sequel był już prawie gotowy a jendak pojawiła się inna koncepcja która zmieniła losy całej sagi, nie dając nam okazji poznać początkowego konceptu, ukrywając go przed nami przez kilkanaście lat.
Co to ma do rzeczy? Pomysł został porzucony za zgodą PB. To nie czasy Gothica 3, żeby Jowood cokolwiek mógł i potrzebował wymusić od zaraz. Jeśli Gothic Sequel nie powstał to znaczy, że tego nie ma w historii i tyle. Wszystkie rzeczy, które ja wymieniłem w swoim poście też miały być w Gothicu, a jakoś ich nie można znaleźć. Pomysły się porzuca w fazie developingu i to naturalna kolej rzeczy.
Sam Gothic Sequel był gotowy w mały stopniu (ktoś tam mówi o ok. 40%), a Piranha przez czas tych 60% byłaby w stanie zmienić koncept ze 20 razy, bo to Piranha. Zresztą nie jest też jakimś wyjątkiem...
Chodziło mi o to, że pomimo upływu kilkunastu lat piranha nie raczyła nas powiadomić o tym, że powstawało coś takiego jak Gothic Sequel i dowiedzieliśmy się o tym dopiero po wycieku od jakiś randomowych youtuberów. Mogli chociaż wspomnieć, o tym co już było gotowe jakie były plany i zamysły tego dodatku a może nawet udostępnić wersję demonstracyjną dla zabawy. Tymczasem piranha zataja wiele rzeczy i nie daje odpowiedzi na nieścisłości dotyczących fabuły, questów i tym podobnych.
Nie mam pojęcia co ta notka do końca oznacza, ale chyba ma coś związanego z tym "Gothic Sequel" i pochodzi z 2001 roku. Nie można więc powiedzieć, że Piranha nie powiadomiła nas o tym dodatku.
Zresztą Piranha Bytes to Pluto 13, spółka z ograniczoną odpowiedzialnością karną, przedsiębiorstwo, jednostka gospodarcza, maszynka do produkowania pieniędzy. Nie muszą nas informować o wszystkim co się wewnątrz niej dzieje i co dotyczy ich produkcji a zostało odrzucone, to nie fanowska grupa modderów, to nie Gothic Online.
Btw. Zawsze można zrobić moda Gothic Sequel skoro zostało najebane tyle informacji o niedoszłej produkcji Piranhy i jest na to taki hype. Ktoś chętny?
Co się może w końcu stać złego XD
![[Image: Ru8zE9Y.png]](http://i.imgur.com/Ru8zE9Y.png)