14.08.2017, 22:52
Z tego Twojego monologu (pro tip na przyszłość - rób więcej akapitów, czytanie takiego bloku tekstu nie sprawia przyjemności) wysnuwa się praktycznie żaden obraz serwera, bo przedstawiasz szczątkowe, pojedyncze przykłady w większości, które są w sumie niewielką częścią całości.
Wypowiem się za RP, bo głównie na tym trybie przebywam:
Wypowiem się za RP, bo głównie na tym trybie przebywam:
- forum nie jest jakoś mega dla mnie istotne - powinno być tylko funkcjonalne, zawierać podstawowe informacje (głównie techniczne), resztę można się dowiedzieć IG,
- jestem zwolennikiem wprowadzania jak największych niuansów skryptowych, ale zawsze jestem zdania, by to stanowiło dodatek do gry - ja osobiście najlepiej się przy RP bawię, jak są jakieś ciekawe i klimatyczne akcje, intrygi i tego typu rzeczy,
- nie ograniczać na siłę graczy tam, gdzie można dać im wolną rękę, ale pilnować jednocześnie, by wszystko odbywało się w dobrym guście - dobrym przykładem jest tutaj Net4Game, gdzie jest multum możliwości, ale poziom woła o pomstę do nieba,
- koniecznie musi być uniwersum z Gothic - nie uznaję żadnych eksperymentów pokroju: Wiedźmin RP, LOTR RP. To może ma sens w innym trybie, ale w przypadku RP takie coś nie przejdzie - osobiście nie wczułbym się w klimat innego lore,
- oczywiście, wszystko, co można odwzorować za pomocą silnika gry, robić w ten właśnie sposób,
- nie osadzać rozgrywki w wielu różnych miejscach, lepiej jest dążyć do jej centralizacji, ale z racjonalnym podejściem - zamykanie graczy na danym obszarze nie sprawi, że będzie więcej interakcji,
- promować luźne podejście do gry. Niektórzy mają jakieś chore ambicje, próbują robić z RP symulator życia w średniowieczu, tymczasem Gothic jest grą fantasy, a te się rządzą swoimi prawidłami - zarówno mechanicznie, jak i względem treści.
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz