16.08.2017, 10:58
(16.08.2017, 00:53)Patrix Wrote:Aliant Wrote:Propsuje punkty o luźnym podejściu. Chyba nie tylko ja zauważam, że większość osób tworzących serwery podchodzi do nich jak do pracy w korporacji, a nie jak do tworzenia miejsca mającego sprawiać fun.
Prawda jest taka, że tworzenie czegoś większego wymaga większej wiedzy i umiejętności, ale bardziej cieszy zarówno twórcę, jak i gracza. Tworzenie czegoś, co, jakby to ujął typowy gracz "już było" nie wniosłoby nic nowego, co nie znaczy że od razu trzeba zaczynać od jakiś mocnych założeń, można zacząć skromnie, z prostym skryptem, ale trzeba liczyć się z tym, że dużo osób serwer oceni jako "typowy". Tak czy owak, od czegoś trzeba zacząć.
Nie do końca poprawnie wyinterpretowałeś sens mojej wypowiedzi. Ja jak najbardziej szanuję, jak ktoś robi dobrą robotę, przykłada się do tego, nawet w skali profesjonalnej. Ale niejednokrotnie wchodząc na jakiś projekt, czy to jako gracz, czy jako członek ekipy, miałem wrażenie, że znajduje się w jakimś kółku ekonomistów, a nie w miejscu, gdzie powinna panować luźna atmosfera. Również miałem na myśli to, że nie lubię podejścia sztywnej gry - tj.: odgrywaj każdą pierdołę, RP to symulator życia w średniowieczu. Trzeba zrozumieć prosty fakt - to jest tylko gra, ona ma sprawiać przyjemność, natomiast przy podejściu zaprezentowanym przeze mnie powyżej, ten fun z rozgrywki gdzieś się ulatnia.
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz