16.08.2017, 14:27
(This post was last modified: 16.08.2017, 14:29 by Profesores.)
(16.08.2017, 00:53)Patrix Wrote:W takim wypadku należałoby znaleźć sobie pomocnika, który wykreuje gospodarkę serwera. Wymyśli ceny wyposażenia u NPC'ów, nagrody za poszczególne questy, ustawi limity lvl'owe na jakieś zbroje/miecze, określi wartość przedmiotów, dropa i zdobywanego doświadczenia.Profesores Wrote:Większość pomysłów, które wymieniłem nie są wcale takie ciężkie do realizacji. System kopalni, kowalstwo, drwalstwo, myślistwo, alchemia i rolnicy to systemy, które skrypter będący w formie, z odpowiednim podłożem w postaci silnika ułatwiającego rozwój serwera, stworzyłby w jeden dzień.Fakt, masz rację, niektóre z systemów które wymieniłeś byłby dosyć proste do wykonania dla kogoś, kto siedzi w tym dosyć długo. Swoją drogą niektóre z twoich pomysłów są całkiem ciekawe, nie mniej jednak zrealizowanie ich, zbalanasowanie tego wszystkiego, by np: nie rozwalić gospodarki byłoby dosyć czasochłonne.
Byłby tylko od tego, więc nie miałby prawa tego spieprzyć.
Sam jestem zdania, że najlepiej robić wszystko samemu, ale przy dość sporym projekcie jaki zaproponowałem, pomocnik mógłby się faktycznie przydać.