18.11.2015, 20:36
(18.11.2015, 20:27)RaHim Wrote:(18.11.2015, 20:18)Synthesizer Wrote: Jeden z głupszych Twoich postów. Dobrze, więc to samo powinno się zrobić z ludźmi, którzy w 2011 zagłosowali na Ruch Palikota. Młodzi tacy mądrzy w tych czasach, szacunek do starszych niewymagany, a wręcz wstydliwy.Wiesz, jakoś nieszczególnie mnie obchodzi czy podobają Ci się moje posty czy też nie. Prawda jest taka, że PiS ma swój elektorat głównie wśród ludzi starszych (Kościół, Ojciec Rydzyk i te sprawy), natomiast PO wśród złodziei, mafii czy morderców. I szacunek nie ma tu nic do tego, że ludzie starzy nie powinni mieć prawa głosowania. Nie miałem też na celu obrażania nikogo, ludzie starsi w większości nie myślą samodzielnie, lecz są manipulowani przez media czy też przez księdza podczas niedzielnej mszy...
A myślisz że Korwin nikogo nie manipuluje, porywając za sobą takie tłumy młodych ? Człowiek starszy to człowiek ustatkowany a młodemu w dupę grzeje, myśli że jest bogiem tego świata, nie wie sam czego chce i lubi się buntować. Oczywiście znam wielu ludzi głosujących na PiS, którzy zgadzają się z sporą częścią jego programu, ale nie zagłosują na niego gdyż jest zbyt radykalny. Promowanie zbrodniarza typu Adolfa Hitlera jako wzorca nie przystoi prawicy. Nazywanie dzieci "śmieciem ludzkim" , gdzie często te 500 zł naprawdę wyprowadziłoby samotną matkę lub biednych po prostu ludzi z ubóstwa i mogliby zagwarantować swoim dzieciom bardziej godne życie. A przeciętna polska matka nie jest wielką business woman, lecz prosta kobietą, której ciężko znaleźć jakąkolwiek pracę.