20.11.2015, 22:23
A ja się zgodzę z Ardasem - mimo wszystko, polscy aktorzy lepiej by się wczuli w to uniwersum. Choć Sapkowski (o ile pamięć mi nie szwankuje) zaprzeczał gdzieś, to gołym okiem można zauważyć, że Wiedźmin jest przełożeniem naszej polskiej rzeczywistości, tylko w wydaniu fantasy. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, a wiadomo - może to być nadinterpretacja. Nie mniej, w takim rozrachunku, kto, jak nie Polak zrozumie te realia, skoro nie kto inny jak Polak w nich dorastał i jest nim przesiąknięty do szpiku kości czy chce czy nie? Poza tym, Wiedźmin to taka nasza rodzima marka, chluba - powinni ją promować sami Polacy, a nie gwiazdy Hollywood.
Nie twierdzę jednocześnie, że film będzie badziewny, bo wyciąganie takich wniosków przed premierą jest irracjonalne. Pożyjemy, zobaczymy, wierzę, że Bagiński wie co robi. Ale trzymam dystans.
Nie twierdzę jednocześnie, że film będzie badziewny, bo wyciąganie takich wniosków przed premierą jest irracjonalne. Pożyjemy, zobaczymy, wierzę, że Bagiński wie co robi. Ale trzymam dystans.
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz