Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visual Studio Code - rozszerzenia
Na inne udogodnienia nie mam póki co pomysłów, jeszcze sprawdzę czy aby na pewno node.js jest wymagany na czystym środowisku.

Zastanawiam się ogólnie, jak trudno byłoby dodać rozszerzenie do debugowania squirrela. Wsparcie debuggera interaktywnego byłoby bardzo ciekawe i odziwo sam squirrel ułatwia wprowadzenie tej funkcjonalności, ale byłoby przy tym trochę pracy.

W sumie to jest mała rzecz którą mógłbyś dodać. O ile dobrze widzę, to rozszerzenie lintera wykorzystuje plik binarny skompilowany pod platformę windows.
Nie ma w tym nic złego, większość z nas korzysta z windowsa, ale co np: z linuxem? To już bardziej pytanie z ciekawości zadawane, ale jeśli dobrze rozumiem, to w chwili obecnej linter będzie działać tylko pod windowsem, mam rację? Jeśli tak, mógłbyś dodać wsparcie dla linuxa jeszcze, nie powinno to być trudne Big Grin (jest jeszcze MacOS, ale nigdy nic nie robiłem na tej platformie więc nie wiem jak wygląda tam architektura plików binarnych, ale na pewno ktoś mógłby chcieć rozwijać g2o pod Linuxem, więc linter byłoby sporym udogodnieniem dla takiej osoby).

@edit
Dobrze też by było dodać wzmiankę na vsc:marketplace/Readme.md, na których platformach linter będzie działać.

@edit2:
Jeśli chcesz, mogę spróbować zrobić MR'a na repo na bitbucketcie z dodaniem binarki dla linuxa + wsparcia dla vs:c
Reply

Messages In This Thread
RE: Visual Studio Code - rozszerzenia - by Patrix - 29.06.2020, 04:10

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)