(09.01.2016, 16:06)Bimbol Wrote:(09.01.2016, 16:01)Ignisio Wrote: Zawsze mnie interesowało co by się stało, jakbym się rozpędził chociaż do 60km/h i wrzucił wstecznyNie wrzucisz, bo w praktycznie każdej skrzyni biegów jest blokada, to samo tyczy się 1, czy innych biegów.
Nawet gdybyś próbował siłą to zrobić, to skrzynia zacznie "wyć", ale nie utrzymasz wstecznego.
Chuja tam ;p
Bimbol piwerszy raz się z tobą nie zgodzę, ale mnie czeka gównoburza ze strony kilku osób xd
Dla chcącego nic trudnego, jakby się postarał to wcisłby i wsteczny tak się z ziomeczkiem bawiłem jak miał jakieś autka na złom, szroty straszne które ledwo co jechały xd
Ale tak jak mówię prawdopodobieństwo rozjebania skrzynki to na moje oko 70%
xD to nie blokada, tylko zębatki kręcące się w jedną stronę, podczas gdy chcesz je zmusić do zazębienia sie/zatrzymania/szybkiego kręcenia się w drugą stronę, i słychać właśnie, nie tyle wycie co zęby ocierające się o zęby trybików.
(09.01.2016, 16:11)Brat Nithalaka Wrote: Bimbol dobrze mówi. Nie dasz rady wrzucić.
@Son Goku
Przy 30km/h ciężko byś miał wrzucić jedynkę, a jeżeli by ci się udało wrzucić to sprzęgło by ucierpiało.
Nie sprzęgło kolego, tylko skrzynia, i bardzo prawdopodobne że uderzyłbyś głową w szybę, ponieważ samochód zahamuje gwałtownie przednimi kołami, w przypadku napędu przedniego, większość samochodów teraz
Edit: W przypadku rozklekotanego autka którym chcesz jeszcze pojeździć, nie polecam tego:
Sprzęgło chuj strzelił, a na koniec niespodzianka, wysypało korbowody ^^
Ale zaś jak masz autko na złom, to fajna zabawa poszaleć