Quote:Skąd wiesz, że odrzucają? Może po prostu „Miłują bliźniego swego jak siebie samego”?
Bo to widać. Ja ogólnie jestem tolerancyjny. Ale tolerancją nie jest nadawanie czego się da i przekazywanie czego się da mniejszościom, podczas gdy zagłusza się na wszystkie sposoby większość. W tym przypadku społeczeństwa konserwatywne.
Arabowie mają swoje państwa. Niedaleko terenów wojennych są bogate kraje szejków arabskich. Jedno z nich ma puste, stałe miasto namiotowe na ok. mln. osób.
Quote:No trudno. Nie będę chodził do kościoła, w którym księża mówią mi na którą partię polityczną mam głosować. Niedawno ksiądz na rekolekcjach mówił bez ogródek (cytuję) "Ja widzę, że Polska jest w ruinie". Albo Biskup przyjeżdża na ustanowienie sanktuarium (W moim mieście wydarzył się cud! I mamy święty obraz) i o czym mówi? O In Vitro...O mediach...Nikt nie jest idealny. Żadna "klasa" nie jest w 100% idealna. Świat nie jest czarno-biały. Są księża genialni, są i głupi.
Quote:Co z tego, że czasami mam ochotę pierdolnąć o podłogę i wyjść z kościoła, Idę tam, gdy mam potrzebę, czy chcę za coś podziękować. W swoich wyborach kieruje się tymi prawami, które ustanowił Bóg. Nie muszę słuchać księży czy innych ludzi, jakich stanowisk by nie mieli. To, że wy musicie to wasza słabość.
W kościele słuchasz przede wszystkim Pisma Świętego i modlitw pochodzących od Boga. Kazania, ogłoszenia parafialne etc. to dodatek.
![[Image: 4ba1350c804c9.png]](https://zapodaj.net/images/4ba1350c804c9.png)