Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows 10
Czy ktoś posiada windows 10 i może mi go polecić? 
Czy Gothic instaluje się oraz działa poprawnie na windows10?
Czy windows blokuje piraty? 

Zastanawiam się nad zmianą z win7 na win10. 

Mam nadzieje że piszę w odpowiednim dziale, w przeciwnym wypadku proszę przenieść do odpowiedniego działu.
[Image: dgdibqK.png]

Reply
Mam win 10 i polecam. Gothic nie działa poprawnie na win 10 bez patchy i fixow. Systempack 1.6 i śmiga.
Reply
W ogóle się nie obawiaj dziesiątki - ma swoje minusy i będziesz kręcił nosem na samym początku ale to będzie efekt przejściowy. Gothic jak i generalnie cała reszta działa bez zarzutu, niewiele jest gier, które są "za stare" dla 10-ki.
Reply
Czy system zablokuje pirata?(posiadam gothica w pirackiej wersji).

Reply
Jak system Ci może zablokować grę ? Wszystko chodzi tak samo jak na win 7, z tym że niektórzy zanotowali wzrost lub spadek ilości klatek na sekundę (zależnie kto jaki ma sprzęt). System pack jest potrzebny, bo inaczej jest czarna ramka na pełnym ekranie, czyli ta sama przypadłość co na Win 8/8.1. Ja mam Win 10 x64 i nie zamierzam cofać się wstecz, wszystko śmiga cacy.

Poza tym, ten system jest już trochę na rynku, więc wszystkie początkowe problemy z brakiem kompatybilności sterowników itp. zostały pewnie rozwiązane. Inwigilacja użytkownika na pewno jest większa niż w poprzednich systemach, ale telemetrię można powyłączać odpowiednimi programami. Np. https://www.oo-software.com/en/shutup10
Reply
(11.12.2016, 06:20)Raven Wrote: Jak system Ci może zablokować grę ? Wszystko chodzi tak samo jak na win 7, z tym że niektórzy zanotowali wzrost lub spadek ilości klatek na sekundę (zależnie kto jaki ma sprzęt). System pack jest potrzebny, bo inaczej jest czarna ramka na pełnym ekranie, czyli ta sama przypadłość co na Win 8/8.1. Ja mam Win 10 x64 i nie zamierzam cofać się wstecz, wszystko śmiga cacy.

Poza tym, ten system jest już trochę na rynku, więc wszystkie początkowe problemy z brakiem kompatybilności sterowników itp. zostały pewnie rozwiązane. Inwigilacja użytkownika na pewno jest większa niż w poprzednich systemach, ale telemetrię można powyłączać odpowiednimi programami. Np. https://www.oo-software.com/en/shutup10

Ponoć Microsoft dał takie zabezpieczenie dla tych nowych systemów, by wymusić na nas, byśmy instalowali wyłącznie oryginalne gry, a pirackie ma blokować. Miałem laptopa z windowsem 8, blokował różne pirackie gry(wyskakiwał po prostu błąd z brakiem uprawnień, mimo iż otwierałem administratorem), również jest ten sam problem przy instalacji nowego systemu(płytę posiadałem z piracką wersją systemu windows7).

Reply
Co prawda nie znam się i sam posiadam Windowsa XP, ale wydaje mi się, że takiego Gothica, który nie ma CD-Keya ani nic, raczej Ci nie zablokuje.
Reply
(11.12.2016, 00:34)Povelix Wrote: Czy system zablokuje pirata?(posiadam gothica w pirackiej wersji).

Windows 10 na pewno zablokuje Espadryla, ale nie wiem czy pirata.
Reply
Nie chce mi się zakładać NOWEGO tematu skoro ten jest w sumie podobny do tego, który chciałbym stworzyć.
Mam możliwość zakupu jednego z dwóch systemów: WINDOWS 7 ULTIMATE lub WINDOWS 10 HOME. Teraz pytanie. Który z tych systemów lepiej się sprawuje i jest przyjaźniejszy dla zwykłego użytkownika?
Dzięki za odpowiedzi
Reply
Dla normalnego użytkownika wersja Home jest raczej wystarczająca, więc bierz Windowsa 10.
Reply

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Windows 10 Zefirwolnosci 7 7,002 08.02.2018, 15:15
Last Post: Zefirwolnosci

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)