Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana czasu.
Witam.
Stworzyłem po stronie serwera skrypt na zmianę czasu.
Działa bez żadnych błędów.
Jednak po relogu wraca do standardowej godziny, jaka była ustawiona na samym początku.

Tłumacząc prościej :
Odpalam serwer. Godzina 8:00. Zmieniam czas na 20:00 przez skrypt na serwerze. Reloguje postać i czas wraca do poprzedniego stanu.

Czy jest jakiś prosty sposób na to, aby zapisywało czas po wywołaniu komendy na serwerze i zapamiętywało tą zmianę nawet po relogu postaci ?
Dziękuję za pomoc oraz pozdrawiam !
Reply
Kiedy gracz dołączy do serwera ustawiaj czas jaki cię interesuje. A zmieniany czas ustawiaj jako zmienna.
Reply
Nie kodzisz przypadkiem na wersji dev gdzie funkcje czasu są po stronie klienta i trzeba kombinować? w nowym G2O masz to już po stronie serwera i nie powinno być takich problemów.
Reply
Dokładnie na dev staram się tworzyć.
Reply
Właściwie to proponowałbym przesiąść się na G2O 00.4 (Bo 5 miała jakiś bug z pakietami, chyba jeszcze nie naprawiony) chodzi o to że później w razie potrzeby przejścia będziesz musiał prawie cały gm pisać od nowa, sporo zmian. no jak dev to musi tu wpaść ktoś ogarnięty i doradzić ci jak to zrobić tak żeby czas na serwie był zsynchronizowany dla wszystkich graczy i zapisywał się jak talala.
Reply
Właśnie, dla orientacji w terenie napiszę tutaj, by już nie tworzyć nowego wątku - da się na nowym G2O postawić w miarę stabilny serwer i napisać do niego gamemod, czy już jeszcze wiele funkcji brakuje/jest zbugowanych?
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Prawdopodobnie dużo się zmieni jeszcze, świadczy o tym chociażby samo pytanie Bimbola ostatnio o Drawy. Aczkolwiek nim rzuciłem to wszystko to na 00.4 miałem już prawie gotowy gm DM No wiadomo że MMO jeszcze raczej nie postawisz. Fajnie gdyby wypowiedział się na ten temat Bimbol, sam jestem ciekawy.
Reply

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Zmiana wyglądu - brak działania Jenkins1131 12 8,838 22.11.2017, 23:23
Last Post: Marko
  Zmiana funkcji klawisza "enter" single player Jenkins1131 4 4,517 25.06.2017, 14:23
Last Post: Son Goku
  Zmiana platformy na G2O, pomogę/zamierzam przepisać serwer. Propsin 1 2,379 26.02.2016, 19:52
Last Post: Ignisio
  Pobieranie czasu w onWorldChange, zmiana czasu w onWorldEnter Buras 0 1,469 06.01.2016, 14:00
Last Post: Buras
  Zmiana czasu KozaGold 5 4,210 05.12.2015, 21:32
Last Post: Sative

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)