Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[G2O v.0.1.0] onRender nie działa po stronie clienta
#1
Witam, ostatnio pisząc pewien fragment skryptu w squirrelu natknąłem się na drobny problem, nie wiem, może ja coś źle robię, mianowicie client-side'owy event "onRender" nie wywołuje się. Poniżej zamieszczam fragmentu kodu:

Squirrel Script
  1. addEventHandler("onRender",function()
  2. {
  3. local pos = getPlayerPosition(heroId)
  4.  
  5. foreach (i,v in Area.region)
  6. {
  7. local condition
  8.  
  9. if (v.rawin("polyY") && v.polyY == "table")
  10. {
  11. condition = (v.polyY.min <= pos.y && v.polyY.max >= pos.y)
  12. }
  13. else
  14. {
  15. condition = true
  16. }
  17.  
  18. if (checkAreaPoint(i, pos.x, pos.z, condition))
  19. {
  20. if (!Area.current.rawin(i))
  21. {
  22. Area.current[i] <- i
  23. onEnterArea(i)
  24. }
  25. }
  26. else if (i == Area.current[i])
  27. {
  28. delete Area.current[i]
  29. onExitArea(i)
  30. }
  31. }
  32. })



Powyższy fragment kodu działa bez problemu, testowałem go na timerze, więc problem na pewno nie leży po stronie skryptu, no chyba że źle podczepiłem funkcje pod event.
Reply
#2
Użyłeś enableEvent_Render(true)?
Tak z ciekawości, planujesz postawić jakiś serwerek?
Reply
#3
Marcel Wrote:Użyłeś enableEvent_Render(true)?
Tak z ciekawości, planujesz postawić jakiś serwerek?

Dziękuje za odpowiedź, problem banalny, nie zauważyłem że istnieje funkcja, która włącza ten event. Mam pewne plany, ale to jeszcze kwestia czasu, muszę się jeszcze troszkę podszkolić Wink.

@Edit1

Temat można zamknąć.
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  G2O Launcher dla debian Venon 2 3,076 21.06.2020, 02:50
Last Post: Sative
  Aplikacja nie została właściwie uruchomiona. Verenar 4 4,307 25.01.2020, 21:27
Last Post: Verenar
  Gothic nie działa Efren 15 12,739 18.02.2019, 14:58
Last Post: Efren
  G2O nie dziala Dark 4 4,216 18.01.2019, 16:31
Last Post: Dark
  Model głowy PONY "nie działa" Arkhan 2 3,392 16.01.2019, 10:57
Last Post: Arkhan
  Launcher się nie aktualizuje. Inrates 4 4,247 29.04.2018, 16:09
Last Post: Inrates
  Po "zainstalowaniu" g2o na vpsie mam taki błąd Darkes 3 3,595 18.10.2017, 15:55
Last Post: Darkes
  Problem z włączeniem g2o razor_take 9 7,751 26.07.2017, 00:40
Last Post: KimiorV
  Nie znaleziono punktu wejścia procedury Angel 1 3,403 21.07.2017, 17:12
Last Post: Quarchodron
  Problem z odpaleniem servera na g2o Jankoqaz 5 4,889 14.07.2017, 08:14
Last Post: Marcel

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)