Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy WIKI jest aktualna?
Dobra, takie pytanie. Czy przykłady z WIKI są aktualne? Tak sobie dzisiaj kombinuję i w zasadzie nic mi nie działa Big Grin Teraz wziąłem ten czysty Gamemod od razu zawarty w plikach serwera i podmieniłem tylko tą linijkę, żywcem zerznięta z WIKI. I nic się nie dzieje. Dlaczemu?
[Image: 2516262200_1451341799.png]
print(gangle.tostring());
No dobra, to jest taki przykład. A co z resztą? Czyli wiki jest nieaktualna, czy taki był zamiar, żeby się reszty domyśleć?
Wiki nie jest jeszcze do końca aktualna, a poza tym czasem zdarzają się bugi (polecam zgłaszać na BugTrackerze).
To co podałeś Nubzior niestety nie działa.
Musi działać. Ewentualnie:
print(format("%d", gangle));
Sprawdziłem, czy zadziała u mnie. Problem w tym, że ta funkcja jakby nie istnieje, a chyba nie zrobiłem literówki. Sprawdziłem na wiki i nieco się zdziwiłem, bo funkcja ta została umieszczona w funkcjach klienta.
Code:
[Squirrel] Error runtime: the index 'getPlayerAngle' does not exist
Po stronie klienta powinno zadziałać getAngle(). Po stronie serwera trzeba by było bawić się z wywoływaniem funkcji klienta na serwerze itd.
(29.12.2015, 01:41)Buras Wrote: Sprawdziłem, czy zadziała u mnie. Problem w tym, że ta funkcja jakby nie istnieje, a chyba nie zrobiłem literówki. Sprawdziłem na wiki i nieco się zdziwiłem, bo funkcja ta została umieszczona w funkcjach klienta.
Code:
[Squirrel] Error runtime: the index 'getPlayerAngle' does not exist

W funkcjach klienta może być tylko getAngle();
Dzisiaj wziąłem sobie pierwszą funkcję z brzegu- enableMarvin. Wpisywałem tak jak jest w przykładzie, zrobiłem też addEvent, oczywiście w pliku main w folderze client-scripts. Też nie działa. Wchodzę na serwer, klikam B i wpisuję Marvin. Wciskam tyldę i się nie pokazuje, a niby napis "Marvin-mode" wyskakuje.
Jak masz enableMarvin(true); to marvin jest już włączony i wystarczy kliknąć F2 i korzystać z klawiszy K i F8.

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  g2o launcher nie jest prawidłową aplikacją systemu win32 Dusaro 1 2,442 13.06.2017, 21:25
Last Post: KimiorV
  Co Jest nie TAk Ben 12 8,729 19.01.2017, 09:21
Last Post: KimiorV
  Czy posiada ktoś poprzednią wersję G2O KozaGold 2 3,163 01.01.2016, 14:57
Last Post: KozaGold
  czy będą psrzykładowe skrypty Son Goku 6 5,098 15.11.2015, 20:10
Last Post: Son Goku

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)