Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 2.6 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chińskie bajki
Gadamy o chińskich bajkach, polecamy, krytykujemy.
Wszystko zgodnie z oryginalnym znaczeniem gustu (umiejętność dostrzegania rzeczy pięknych, a nie preferencje), więc "O gustach się nie dyskutuje" nie ma tutaj mocy.
Oczywiście jeżeli zostaniemy o to poproszeni, to mamy obowiązek uargumentować swoją opinię.
[Image: sygnapng_wahwhex.png]
Reply
Death Note

Mimo, że te wszystkie opinie o DN jako najlepszej serii ever są przereklamowane, to jednak żadnego anime nie oglądało mi się przyjemniej. Szczególnie na uwagę zasługuje pierwsze 26 odcinków. Potem od 27 do ostatniego (37) było już trochę nudniej.
Reply
IMO Death Note skończył się na dobrym pomyśle, seria zawdzięcza sukces głównie sposobowi budowania napięcia. Jednak sama fabuła, poziom animacji czy ścieżka dźwiękowa są przeciętne. Nie mówię, że jest zły, ale co najwyżej ponadprzeciętny.
[Image: sygnapng_wahwhex.png]
Reply
Najlepsza Chinska Bajka, to Rycerze Zodiaku na Polonii 1 z poczatkow lat 90. Japonskie Anime o greckiej tematyce, z wloskim dubbingiem i na tym najebany polski lektor. To ci dopiero kurwa mix.
Wulgaryzm w sygnaturce oraz ogólnie za szeroka. Już raz ostrzegałem. Następnym razem OST albo blokada sygnaturki. - Orku
Reply
Code Geass - nieco lepsze Death Note, zwłaszcza bacząc na bohatera, który był bardziej ludzki niż Kira (choć seria jest strasznie nierówna, bo ma bardzo dobre momenty, a z drugiej wręcz przynudzające).

Fullmetal Alchemist: Brotherhood - najlepszy shounen jaki widziałem, być może mało tytułów jeszcze napotkałem na drodze.
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Kiedyś obejrzałem dwa odcinki Code Geass i skończyłem. O ile sama moc Geass jest ciekawa, to uniwersum kompletnie mnie do siebie nie przekonało.
Reply
Kiedyś widziałem jedno anime. Pszczółka maja..jeden odcinek. Anime..suck.
Reply
(07.02.2016, 21:29)Pavera Wrote: Kiedyś obejrzałem dwa odcinki Code Geass i skończyłem. O ile sama moc Geass jest ciekawa, to uniwersum kompletnie mnie do siebie nie przekonało.

Też nie byłem przekonany, bo średnio za mechami przepadam, ale obejrzałem jeszcze kilka odcinków i pykło. Jak obejrzałeś dwa odcinki, to w sumie nie obejrzałeś nic.
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Król Szamanów jedyne i najlepsze anime jakie oglądałem.
Reply
stary pełnometrażowy Ghost in the shell ze względu na sentyment i zakotwiczone procesy myślowe , rozpisywał się nie będę ponieważ TU ktoś zamieścił podobne rozkminy do moich.

oczywiście Hellsing Ultimate ze względu na motyw zła i zniszczenia,anihilacji wartości jak i samego motywu wojny,motywu walki-zarówno wewnętrznej bohaterów jak i zewnętrznej dobra i zła i tak dalej

Berserk - podobnie jak wyżej , lecz tutaj bardziej w samym ujęciu przemiany głównego bohatera i egzystencjalnego poszukiwania sensu życia,własnego miejsca na ziemi itd..

Black Lagoon / Gangsta - wpływ środowiska na jednostkę oraz umiejętność adaptacji do otaczającej rzeczywistości ,motyw walki dobra i zła itp..

To co wy oceniacie nigdy nie miało i nie ma dla mnie znaczenia ,nie ważne czy czytam książkę,oglądam film, "chińską bajkę" ,przedstawienie,teatrzyk lalek czy cokolwiek innego zawsze skupiam się na przekazie i na głębi danego utworu/obrazu więc nie ocenie wam animacji,kreski,dźwięku i tym podobnych , sorry.

[Image: Dragonpng_eawarre.png]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)