Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[WIKI]Powszechna edycja wiki
Co wy na to? Oczywiście, nic nie można zostawić poza kontrolą, dlatego admini musieliby zaakceptować poprawkę/nowy post przed dodaniem.
Absolutnie nie narzekam tu na prace nad wiki. Widzę, że w ostatnich dniach przybyło parę podstron. Ale są błędy w niektórych przykładach, nawet drobne, które możnaby wyeliminować tym prostym ruchem "automatycznie" (z punktu widzenia założycieli Big Grin )  niektóre funkcje nie są podane (na przykład: callClientFunc który jednak ma inną budowę niż callServerFunc).
Co 575 głów to nie jedna Smile
#Oczywiście, posty na wiki muszą być wciąż w j.angielskim.
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
Reply
Na poprzednim forum działało to tak, że userzy tworzyli artykuły i wklejali je na forum, a my tylko później przekopiowaliśmy je do wiki.
Reply
hey polish comrades , could you write your texts in english. or do an english translation to it? Big Grin

its the ENGLISH script section so everyone should/could unterstand this Big Grin
Reply
Ignisio z tą społecznością niestety tak się nie da, nie wyrobilibyśmy się z cofaniem zmian wprowadzanych przez forumowych trolli. Dlatego lepiej stworzyć dany artykuł i nam go po prostu podesłać.
Reply
Ostatnim razem to było tak że 3/4 atykułów zrobiłem ja. Ale były one w wersji 0.3(chyba) i było i stosunkowo mało w porównaniu do teraz. Plus wiele przybyło/znikło. Także WIKI pozostaje do całkowitej przebudowy nawet istniejące artykuły.
Reply
To ogłoście to gdzieś Big Grin Albo zróbcie dział do wstawiania propowanych artykułów, tak jak Bimbol mówi. Trollów będą wam moderatorzy zamiatali ( Big Grin )
A co do forumowych trolli, to można wprowadzić parę ograniczeń. 50 postów na forum, ileś tam dni, ileś tam repów. No i możliwość zablokowania komuś pisania na wiki.
Code:
Ostatnim razem to było tak że 3/4 atykułów zrobiłem ja. Ale były one w wersji 0.3(chyba) i było i stosunkowo mało w porównaniu do teraz. Plus wiele przybyło/znikło. Także WIKI pozostaje do całkowitej przebudowy nawet istniejące artykuły.
Otóż to. A osoby takie jak ja w trakcie pisania skryptów siłą rzeczy muszą dojść do właściwych funkcji. Poradniki są fajne, ale przydałyby się taka wiedza "na sucho" na wiki.

(08.02.2016, 23:49)Kemi Wrote: hey polish comrades , could you write your texts in english. or do an english translation to it? Big Grin

its the ENGLISH script section so everyone should/could unterstand this Big Grin

I propose to allow wiki edition for users.

A może Quarchodron zgodzi się zostać wikipedziem i byśmy jemu wysyłali artykuły Smile
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
Reply
(08.02.2016, 23:49)Kemi Wrote: hey polish comrades , could you write your texts in english. or do an english translation to it? Big Grin

He suggested allowing everyone to edit the wiki. Of course new posts or edits would have to get accepted by the administrators first Wink
Reply

Hey, if u want to learn something about squirrel, here is really good doc with many examples and definitions: https://electricimp.com/docs/squirrel/squirrelcrib/

@Quar, właśnie wiem, że wszystko wymaga przebudowy. Aczkolwiek sam już przerobiłem całe server-scripts. Teraz Prof ogarnia client-scripts.

Z resztą wiki się rozwija powoli bo powoli, ale sam tyle nie jestem w stanie zrobić. Trochę pomogli mi chłopaki z BA i DualFist podsyłając ssy z gry od textur czy modeli lub animacji.

W najbliższym czasie napisze się ogłoszenie, dot. wiki i wtedy będzie można porobić artykuły. Oczywiście wymagam wysokiej dokładności i porządnych opisów. Innymi słowy musi być dobrze zrobiony artykuł zanim go wstawie na wiki.
Reply
No i super. Praca organiczna! Przecież wszyscy robimy to sami dla siebie, dla własnej przyjemności, żeby mieć najzajebistszą platformę do grania.
Reply
editing for everyone would be great. Our progarmmer found some wrong syntaxes and examples.. so we could fix that Big Grin

btw could be fill the wiki with own stuff.. f.e an installation guide with all the ports and such stuff
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)