Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 3.82 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gildia Grafików
[Image: 2.png]

EDIT: jutro ocenię te wszystkie Wasze prace.
[Image: 4ba1350c804c9.png]
Reply
(05.05.2016, 23:39)Orku Wrote:
(05.05.2016, 23:19)Lares Wrote: Typ grafiki: Sygnatura
Wymiary:520x130
Kolorystyka: Dowolna
Napis: Lares
Tematyka: The Walking Dead / Rick Grimes
Preferowany element: Dowolne elementy

Z góry dziękuję, hihihi.

Nie mam pomysłu...
[Image: PTtfKHd.png]
lub
[Image: 49BdWFU.png]

Luzik, dzięki.
Reply
[Image: Z9LBtsz.png]
Co o tym sądzicie?
[Image: HyRP0zL.png]
Reply
[Image: qwg9xfz.png]

Masz, na szybko robiłem.
Reply
Wiesz jak kogoś zdołować Raven.
Reply
[Image: c1cb7667cbb0a.png]
Nocne robótki, coś w stylu komiksowym.
[Image: FN0U8Kx.png]
Reply
[Image: bc82ac8b2a09d.png]

Mój pierwszy avatar.
[Image: 3b160ee5635c7.png]
Reply
[Image: b5d5913ac5363.png]

Widać pewien progres. Wciąż sygnatury robicie za duże, przez co jest dużo pustego obszaru. Render sprawia wrażenie wtopionego, więc jest okej, choć te nogi dziwnie wyglądają. Napis może być. Nie wyróżnia się i w miarę dobrze wygląda. Niestety, jak dla mnie jest zdecydowanie za duży. Poza tym kombinuj. "Darkmon" mógłby być większy od napisu "Kompania Ognia", a ten mógłby być podzielony, że "Kompania" jest większa od "Ognia" i stoi nad nim. Tak luzem myśląc. Ramka ujdzie, widać, że staracie się robić to co ja zrobiłem w cytatach i to co Wam napisał w tutorialu Araś. Z jednej strony okej, bardzo dobrze. Z drugiej strony postarajcie się dodawać coś swojego. Chętnie widziałbym jakiś biały pasek, który jest na trybie krycia warstw albo przeźroczystości.

[Image: 1c46756f2c998.png]

Ramka nie jest wyrównana z lewej strony. Poza tym prezentuje się okej, choć tak jak u Darkmona: dodawajcie coś od siebie teraz. Tutoriale (np. ten od Araszela) są od tego żeby się czegoś nauczyć na przyszłość, a nie wiecznie powielać schematy. To tak na przyszłość. Co do reszty... Strasznie słaba jakość tła. Musiałeś albo wziąć taki obrazek albo gdzieś zawalić ze skalowaniem. Render bardzo odstaje od tła przez co daje to kiepski efekt. Poszukaj sobie na internecie tutoriali jak wtapiać rendery w tło. Są przydatne. Nie do samych sygnatur, tyle co do myślenia o tym co się robi. Jest ich dużo. Poza tym mogłeś jakoś usunąć ten zielony element po prawej stronie renderu. Jest irytujący. Niestety nie powiem Ci jak to się robi w GIMPie, bo nie pamiętam. W Photoshopie służy do tego stempel.

[Image: Z9LBtsz.png]
Usuń przeźroczyste piksele, bo sygnatura jest duża. Pamiętaj o tym zawsze. W tym przypadku sygnatura kończyć powinna się na ramce, a kończy się daleko później. Render sprawia wrażenie wtopionego, więc jest okej. Co prawda idąc logiką ludzkiego oka miecz powinien być już wyraźny, a jest rozmyty. Ramka to samo co pisałem Darkmonowi i Rudinowi. Napis za duży i za bardzo wychodzi na focal (główny element sygnatury).

[Image: c1cb7667cbb0a.png]

Pomysł ciekawy, ale coś bym jednak zmienił. Po pierwsze lepiej by wyglądało gdyby postać strażnika była końcem tła z Khorinis. Tak samo jak jest z lewej strony (choć przy nodze kawałek wystaje, ale to szczegół), że postać jest początkiem sygnatury. Dałoby to lepszy efekt. Poza tym mogłeś pomyśleć nad tym, żeby to tło było jakoś bardziej wyraziste. Proponowałbym powielić sobie tę warstwę i tej powielonej dawać jakieś krycia warstw. Któreś będzie dawało lepszy efekt, możesz też kombinować wtedy z przeźroczystością jeśli jakiś efekt jest "aż za bardzo". Ostatnia kwestia to logo GO. Powinno być bliżej lewej strony (wycentrowane w grafice). Dodatkowo mogłeś pomyśleć nad tym, żeby cień tego loga dać w innym kolorze niż postać bandyty, np. w białym na kryciu warstw.

[Image: bc82ac8b2a09d.png]

Ramka za bardzo odstaje. Kombinuj z mieszanką koloru białego i czarnego. Reszty nie oceniam, bo avatary w takim wykonaniu nie wymagają zbyt wielkiego wysiłku.
[Image: 4ba1350c804c9.png]
Reply
No, fakt. Wiem, że zjebałem trochę z tłem, ale cóż. :S Takie ogólnie było, a resztę, którą znajdywałem była zbyt mroczna, czy cokolwiek, że mi po prostu to nie pasowało. Co do tego znacznika - "xD'... Zapomniałem o tym przeklętym bajerze. No, a wystarczyło tylko gumką pyknąć ze dwa razy i byłoby po kłopocie. Ech.. No, ale nic. ;p Nadal trochę nie ogarniam tej ramki. xD Dark ogarnął to szybciej, bo na GG ciągle coś wysyła z ramkami, choć takimi samymi. :S
[Image: 3b160ee5635c7.png]
Reply
Wiec jakich rozmarow polecasz robic sygny Albatros?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)