21.10.2018, 19:32
(This post was last modified: 21.10.2018, 19:51 by Profesores.)
Jakim cudem Ci się w ogóle wyświetla ta tekstura, przecież G2O ma zbindowanego squirrela, a nie lua XD
Taki żarcik
To co robisz nie ma sensu, przy wciśnięciu klawisza F9 tworzysz i wyświetlasz teksture, a ponieważ deklarujesz zmienną lokalną 'gui' w bloku funkcji OnPlayerKey ona przepada po wciśnięciu tego klawisza i nie możesz już potem na niej operować
Potem przy 'puszczeniu' F9 tj. zdjęciu palca z tego klawisza wyłączasz w ogóle event OnPlayerKey i od tego momentu on już nie reaguje na żadne klawisze XD W dodatku przypisujesz do zmiennej zawierającej id klawisza to co zwraca funkcja HideTexture (czyli nic) i ponownie wywołujesz funkcje HideTexture tym razem już nawet nie wiem z czym w drugim argumencie, prawdopodobnie z id klawisza, a powinno tam być id tekstury 
Musisz się jeszcze trochę poduczyć ;-)
Trzymaj gotowca, ale zapoznaj się z tym co napisałem wyżej, to Ci może jedynie pomóc:
Taki żarcik

To co robisz nie ma sensu, przy wciśnięciu klawisza F9 tworzysz i wyświetlasz teksture, a ponieważ deklarujesz zmienną lokalną 'gui' w bloku funkcji OnPlayerKey ona przepada po wciśnięciu tego klawisza i nie możesz już potem na niej operować

Musisz się jeszcze trochę poduczyć ;-)
Trzymaj gotowca, ale zapoznaj się z tym co napisałem wyżej, to Ci może jedynie pomóc:
Lua
- local Player = {};
-
- local gui = CreateTexture(500,300,8000,7500,"Frame_GMPA.TGA");
-
- function OnGamemodeInit()
- Enable_OnPlayerKey(1);
- createPlayerStructure();
- end
-
- function createPlayerStructure()
- for i = 0, GetMaxPlayers() - 1 do
- Player[i] = {};
- Player[i].gui_state = 0;
- end
- end
-
- function resetPlayerStructure(playerid)
- Player[playerid].gui_state = 0;
- end
-
- function OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
- resetPlayerStructure(playerid);
- end
-
- function OnPlayerKey(playerid, keyDown, keyUp)
- if keyDown == KEY_F9 then
- if Player[playerid].gui_state == 0 then
- ShowTexture(playerid,gui);
- Player[playerid].gui_state = 1;
- else
- HideTexture(playerid, gui);
- Player[playerid].gui_state = 0;
- end
- end
- end