Threads: 11
Witam. Mam pytanie odnosnie Gothica Online niemieckim, poniewaz dzisiaj obejrzalem troszke filmikow z Strafkoloni i jestem w szoku ze taki klimat tam panuje duzo osob gra , nikt nie spamuje OOC niema klotni zadnych . Mimo tego ze nie rozumialem co tam pisza to widac ze gra sie toczy jak w prawdziwym Gothicu. I chcial bym zapytac dlaczego tak jest ? Dlaczego Polska spolecznosc gothica nie moze zrobic podobnych zachowan jak i wczucia w gre ? Jestem zbyt malo doswiadczony na Gothic Online poniewaz gralem tylko na serverze Historia Koloni. Chcial bym by ktos mi powiedzial od czego to wszystko zalezy ? Czy od osob prowadzocych server? Graczy? Czy moze pieniedzy na to brak ? Duzo osob mi mowi ze to przez "Ludzi ktorzy maja raka" ktorzy nie potrafia sie dogadywac. Wybaczcie ze tak pytam. Ale mam bardzo duzo sentyment do gothica i bardzo chcial bym pograc na Gothic Online gdzie bedzie 80osob i bedziemy super sie bawic.
Threads: 22
Order:
Tu nigdy tak nie będzie niestety, nie ma kto robić takich dużych skryptów jak Niemcy i bardziej rozszerzonych, bo nie ma takiego człowieka tu co by takie RP zrobił może kiedyś taki serwer będzie, i też druga sprawa trzeba też żeby taki serwer istniał to też potrzebuje pieniędzy żeby zrobić taki mocny serwer na 80 ludzi to musi być mocny serwer. Chociaż robi taki serwer Kimior ale nie wiem jak daleko z tym stoi.
''Mój honor to moje życie''
Threads: 78
Order:
Trzeba być bardzo krótkowzrocznym żeby traktować społeczność Strafkolonie jako coś lepszego. Niemcy mają dokładnie takiego samego 'raka' jak ludzie z przypadkowego serwera eRPe na GMP.
Threads: 11
Nie traktuje niemcow jako lepsi tylko chodzi mi o to ze na serverach sie nudzimy, gra po malo osob. Servery krotko stoja itd itp.
Threads: 78
Order:
11.02.2017, 08:39
(This post was last modified: 11.02.2017, 10:38 by ALbatrOS.)
To już jest efekt tego, że pierwsze GMP było polskie i najwięcej grało tam Polaków. Żeby społeczność rosyjska i niemiecka mogła przetrwać to nie mogli być niezorganizowani. Ta umiejętność im została, a u Polaków nigdy się to nie wykształciło.
Przestrzegam jednak przed dopisywaniem Niemcom czegoś wyjątkowego. Technicznie ich serwery są świetne, ale poziom rozgrywki jest tam na poziomie każdego pseudo RP.
Threads: 15
11.02.2017, 11:02
(This post was last modified: 11.02.2017, 11:02 by Twice..)
Można zauważyć, że inne nacje stoją ponad podziałami jakie są na przykład w naszym community, zajmują się grą, nie pierdami na forum, nie szkodzą sobie nawzajem, po prostu są lepsi.
Threads: 15
Oczywiście że obserwowałem, zarowno kilka for niemieckich, jaki i bodajże dwa rosyjskie, kłótnie mogą się każdemu zdarzać, ale mimowolnie mają ten dryg, żeby z niczego zrobić coś. To być może jest związane z tym, że jest więcej osob "konkretnych", które chcą faktycznie coś zrobić.