Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albatros - czyli leczenie raka kulą w łeb
Witam

Dwudziestego sierpnia ubiegłego roku powstał dział "Klany-konsultacje" który jest ukryty dla normalnego zjadacza chleba.
Wraz z założeniem owego działu Albatros usunął dział klanów tzn. dział w którym mieli swoje tematy.
Walka z "debilami" o których wspomina Albatros doprowadziła do usunięcia czatu z forum g2o.
Po już niemal roku od tamtego wydarzenia możemy wyciągnąć wniosku że pomysł (lub wykonanie tego pomysłu) albatrosa nie był dobry i aby forum oraz społeczność g2o funkcjonowała należy przywrócić wszystko tak jak było.
Jednak abyśmy z tej sytuacji wyszli na plus, proponuje dołączyć do dyskusji pod tym postem oraz publikowanie w tym temacie najlepszych pomysłów wymyślonych przez "elite g2o" z działu konsultacje.

Zapraszam do dyskusji  Exclamation
Reply
Muszą się wziąść odpowiednie osoby i ogarnąć burdel i tyle a nie kilka które nic nie robią a mają modów admów czy chuj wie co.
Reply
(08.02.2018, 15:32)Quarchodron Wrote: Muszą się wziąć odpowiednie osoby i ogarnąć burdel i tyle a nie kilka które nic nie robią a mają modów admów czy chuj wie co.

Na chwilę obecną uprawnienia na forum mają ogarnięte osoby. Nikt obecnie nie woruje, czyli mamy dobrą sytuację do wymyślenia jako społeczność co należy zrobić aby g2o się rozwijało.
Reply
Zefir nie przywrócisz tego co było bo jak sam widzisz w Gothica Online i Gothic Multiplayer nie gra praktycznie nikt. Administratorzy i moderatorzy wory zniszczyli najaktywniejszą grupę użytkowników tego forum czyli Klany i kilku graczy RP którzy pisali tylko o swoich wspaniałych serwerach które nigdy nie wyszły na światło dzienne. Moim zdaniem to już jest koniec GO i GMP.
Reply
To nie koniec, fakt faktem, graczy nie ma nie dlatego, że nie ma klanów, czy aktualizacji. Nie ma serwerów, a jeśli już jakieś są, to nie pokazują one jakiegoś w miarę godnego poziomu od strony technicznej (nie tyczy się to wszystkich serwerów, bo niektórzy potrafią coś zorganizować w miarę dobrze). Jakby były jakieś grywalne serwery, które stałyby dłużej niż miesiąc, to i podejrzewam że i gracze by się znaleźli.
Reply
Klany to przecież jedyna rzecz która podtrzymywała ten multiplayer, usunięcie forum dla klanów to poprostu najgorsza z możliwych decyzji. Klany zawsze były rakowe ale to był właśnie ten zajebisty klimat i kwintesencja tego wszystkiego. Tak czy inaczej popularność gmp będzie spadać ponieważ już większości się to poprostu znudziło z powodu małej ilości zmian itp ( głównie przez ten pierwszy multiplayer i te jebane aktualizacje gdzie Ojczulo obiecywał gruszki na wierzbie a wyszło jak wyszło i duzo poirytowanych graczy opuscilo rozgrywke) a młodzi gracze czyli potencjalne nowe twarze gmp wolą grać w inne gry czym się nie dziwie.

Tak wql ludzie się na coś przenieśli ? jest jakiś kontakt z nimi w razie czego jakby powstal jakis projekt ?
Reply
Ej no mi się chce grać, 3/4 mojego klanu, który na obecną chwilę taki mały nie jest też chce grać ale nie wiadomo jedynie czy inne klany też taką chęć mają, jeśli tak to śmiało możnaby coś organizować, ot co takie proste, pytanie ile klanów tu jeszcze zagląda po czystce jaką Albatros tu wspaniałomyślnie zrobił.

Co do jakiś nowinek o których rozmawialiśmy to ja pamiętam, że wspominałem o zrobieniu czegoś w rodzaju sali chwał żeby robienie tych wszystkich eventów itd miało jakiś głębszy sens i cele ustanawiało, chociażby np. co pare miesięcy/miesiąc najlepszy klan ustanawiać na podstawie wygranych eventów etc. co by też klanom dawało powód jakiś do stawania się lepszymi. Ale wtedy mnie za taki zamysł społeczność próbowała dojechać, także chuj wspomnę tu o tym.
[Image: VYnnwn8.jpg]
Reply
No my już raczej w to nie będziemy grali dlatego bo zostało nas 4 i nowych osób do klanu aktualnie nie ma szans już znaleźć. A drugą sprawą jest to, że gra się już dawno znudziła i jest dużo więcej innych i lepszych alternatyw.
Reply
Mam pewną sugestię.

Wiadomo, iż w dzisiejszych czasach ludzie młodego pokolenia lubią oglądać youtube a co za tym idzie youtuberów.
Gdyby tak zrobić grywalny serwer, dać cynka do jakiegoś youtubera by zagrał i nagrał odcinek.
Myślę, że tym sposobem Gothic Online cieszyłby się ogromnym zainteresowaniem.
[Image: pjDBIfE.gif]
Reply
@up,

Przecież było paru youtuberów mających parę k widzów, którzy mieli jakieś materiały z GMP/G2O (co do tego drugiego, to nie jestem pewien) i jakoś tłumów nigdy nie było. Po prostu to się nie może sprzedać jako let's play, więc nikt z poważniejszych kanałów tego nie tyka. A co do prezentacji platformy/serwera, to powodzenia w namówieniu jakiegoś youtubera z konkretną ilością wyświetleń pod filmikami, by za darmo coś takiego wrzucił. Poza tym, co z tego, że 30-40k dowie się o tym, że istnieje coś takiego jak Gothic Online, skoro nie ma aktualnie żadnego grywalnego serwera, a po usłyszeniu definicji "Rp", zdecydowana większość podeszłaby do tego sceptycznie.

Chujowa ta sugestia, pisanie porad aby były, to trochę średni pomysł. Pomyśl najpierw, bo tu nie ma nad czym się głowić.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)