Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Gothic Online
Witam, mam pewien problem z Gothic Online. Gdy próbuje wejść serwer wyświetla się ikonka z paskiem który się ładuje i nigdy się nie chce załadować, na poniższym screenie jest to lepiej ukazane.

http://scr.hu/857t/l6hyl
Możliwe, że serwer zwyczajnie edytował pliki dlatego na ten serwer nie wejdziesz. Spróbuj na dowolny inny.
Próbowałem na dowolny inny i tak nie mogę wejść, jedynie weszło mi na serwer Deathmatche - od razu mówie, że ten serwer jest pod Gothic NK, ja mam Gothic gold
Z Gothic Gold (to nie inna gra, tylko tak jakby inna..."wersja") od kiedy pamiętam były jakieś problemy, jeśli chodzi i multiplayery.
Miłoby było, żeby każdy podawał przynajmniej tak podstawowe informacje jak system operacyjny. Ja mam Win10 i musiałem zrobić tak, żeby wszystko mi dobrze działało: Ustawienia Launchera i Gothic2.exe na uprawnienia administratora, oraz Zgodnośc z WinXP.
Jak to nie pomoże, spróbuj odpalić moim .exe (Tylko swój gdzieś skopiuj koniecznie!):
http://www.speedyshare.com/4D7Wm/Gothic2.exe
Tak swoją drogą, mam nadzieję, że masz Gothica zaktualizowanego do wersji 2.6? Nie wiem czy jest potrzebny System Pack, może ktoś inny ci odpowie.
Ja mam windows 7 Ultimate, nie wiem jak sprawdzić jaka wersja Gothica jest.

PS: Nie posiadam pliku Gothic2.exe tylko Go_launcher.exe
Gothic2.exe masz w folderze system przyjacielu.
Ten pasek się nie ładuje tylko pobiera pliki, jeśli masz wolne internety to większe pliki będą się długo pobierać, proste.

Edit wersje gothica masz napisaną w menu wyboru, Tam gdzie nowa gra, wczytaj, opcje, itd

jeśli masz starszą to polecam aktualizacje do 2.6 fix:
http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm
ten drugi xd
Przecież widać, że 0kb/s pobiera. Aż takiego wolnego internetu nie da się mieć Big Grin
Ty i te zapory powyłączaj.
Na screenie pobiera się plik "Valhalla.nuc" 144 bajty, mi też na pierwszym pasku procenty nie lecą, zwyczajnie zmienia pliki pobierania, aż pobierze wszystkie i wchodzi na server.

Ale ustaw Gothic2.exe na zgodność czy tam admina xd
Ja miałem win 7 home tera mam profesionala i nie mam takich problemów ani na tym, ani na tym xd
Dobra, wszystko próbowałem i dalej nie chce mnie połączyć z serwerami wszystkimi oprócz jednego. Nawet jak się robi to godzinę, to stoi w miejscu nie chce zacząć pobierać plików.

W folderze "Multiplayer" tworzy się plik, ten który pisze podczas ładowania lecz jest o wartości "0KB"

Gra bez problemu działa na singel oraz jest w wersji 2.6 fix

Zapora oraz antywirus podczas instalacji i innych bajerów była wyłączona.

Jeśli to się nie uda, wszystkie pomysły, plany pójdą na marne. A warto spełnić marzenia w swoim krótkim życiu. Więc proszę o dalszą pomoc, mam nadzieje, że uda nam się przebić przez tą gruba ścianę.
Bang! ja nie mam antyvira wyłącz go gdy próbujesz się połączyć
Ustawiałeś Gothic2.exe na zgodność i admina?

edit: ustaw GO na admina

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Gothic nie działa Efren 15 12,739 18.02.2019, 14:58
Last Post: Efren
  Problem z nową wersją Budyń 8 7,318 18.11.2018, 15:55
Last Post: Budyń
  Gothic 2 Error-Message Wolfer 5 6,694 14.05.2018, 17:04
Last Post: Wolfer
  Gothic Coop (Potwory) Matnow24 5 5,779 21.04.2018, 22:13
Last Post: Profesores
  Problem z własnym serwerem Zenko 2 3,210 01.03.2018, 23:13