Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poszukiwany skrypter
Pozwolę sobie darować przydługawy bełkot wstępny i przejdę do rzeczy. Zamierzam stworzyć serwer RP na G2O, który - przynajmniej mam taką nadzieję - wprowadzi w ten tryb choć odrobinę świeżości na tej betonowej scenie. Na początek liczę przede wszystkim, iż zdołam, wraz z moją ekipą, stworzyć stabilne miejsce do gry. Mamy całkiem zdolny skład - dwie osoby zajmujące się mapą oraz addonem, grafika zdolnego stworzyć nam całkiem przejrzyste forum, jak i mnie, ogarniającego całą resztę i organizację tego projektu. Również mam pod swoją pieczą skrypt serwera.

Tutaj pojawia się problem. Nie ukrywam, iż ostatnimi czasy cierpię na niedobór czasu, przez co pracę nad GM'em nie idą praktycznie w ogóle. Również nie udaje doświadczonego życiem programisty, gdyż jestem totalnym samoukiem i do każdej poprawnie napisanej linijki w kodzie dochodziłem swoim wysiłkiem, często bez wsparcia kogokolwiek. Uważam, że na obecny moment jest kilka rzeczy, których zwyczajnie jeszcze nie nakodzę. Wniosek nasuwa się jeden - potrzebny jest tutaj skrypter, który by podjął się napisania skryptu serwera. Sam. Przynajmniej do czasu, aż będę mógł również działać przy tym.

Koncept rozgrywki nie jest zbytnio skomplikowany, co jest działaniem zamierzonym - przyświeca nam zasada, iż tworzymy możliwość do gry, natomiast duża część dzieła pozostaje w rękach gracza. Dlatego tych opcji chcemy nieco stworzyć, by gracz nie mógł narzekać. Kwestie fabuły i miejsca gry pragnę zachować jeszcze w szeroko pojętej tajemnicy - warto mieć jakiegoś asa w rękawie.

Pragnę zaznaczyć, iż cały projekt tworzony jest z czystej zajawki, samouków i zbieraniny osób, które łączy idea stworzenia przytułku do gry. Jeśli będzie trzeba, jestem w stanie zapłacić za dobrze wykonaną pracę, aczkolwiek prosiłbym o realne propozycje - tworzymy serwer na grze, która jest niechybnie starsza od niejednego gracza tutaj... Wink

Kwestia kontaktu - jest opcja prywatnej wiadomości do mnie, Skype (mrgregor96), jak i GG (53273005).

Pozdrawiam i życzę udanego, niedzielnego popołudnia!
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Jak ma wyglądać gamemode? W sensie co ma zawierać?
Reply
Cóż - na pewno podstawy, które serwer RP w 2016 roku powinien mieć. Zapis ekwipunku, statystyk itd. uważam za oczywistość, żadnych klas (i tu moje słowne przyrzeczenie - taki twór jak klasy prywatne nigdy nie ujrzy światła dziennego na tym projekcie). Handel między graczami, crafting (obejmujący kilka dziedzin - kowalstwo, alchemia i tym podobne, to jest jeszcze do ustalenia), nieco skryptowych prac (jeśli kojarzy ktoś - coś ala rwanie rzepy, tylko w rozsądnym wydaniu). Panele: administracji, mistrzów gry, liderów frakcji. Być może jakiś system payday - taki ułatwiający nieco życie graczom, którzy chcą grać totalnych outsiderów, a chcą mieć chociaż na kawałek sera.

Generalnie jeszcze najpewniej kilka funkcjonalności, które pozwolą ograniczyć w jak największym stopniu ingerencje forum w grę. Na obecny moment chyba nic więcej nie przewiduję, albo zwyczajnie teraz nie pamiętam. Big Grin
Quote:(report) Inariu - 22-12-06:39 -- Nie mam szacunku do człowieka który nie potrafi pisać twarzą w twarz

Reply
Polecam tego gościa. Życzę powodzenia.
Reply
Zgłaszam się, umiem napisać klasy.
Reply
Będzie można lizać o awans?
[Image: dgdibqK.png]

Reply
(18.01.2016, 20:36)Povelix Wrote: Będzie można lizać o awans?
Po chuj piszesz post który nie wnosi nic do tematu?
[Image: Ru8zE9Y.png]
Reply
(18.01.2016, 21:22)Ferios Wrote:
(18.01.2016, 20:36)Povelix Wrote: Będzie można lizać o awans?
Po chuj piszesz post który nie wnosi nic do tematu?

By dostać zasłużonego osta od Rachuja.

Reply
Chyba bana.
Nie będzie mnie do sierpnia, jestem w Szkocji i zarabiam na studia. Do zobaczenia.
Reply
Lubię nic nie wnosić do tematu, jak większość społeczeństwa tego forum. Ignisio(aka nefarius spamer v2) i Ferios, obaj nie wnosicie nic do tematu po za zbędnym spamem Big Grin

Reply

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Poszukiwany grafik 2d Wolfer 0 2,018 20.09.2018, 12:12
Last Post: Wolfer
  Poszukiwany skrypter! Snafi 3 3,456 19.03.2018, 21:57
Last Post: Zefirwolnosci
  Potrzebny Skrypter. Domenig 21 16,828 03.07.2017, 10:39
Last Post: Smoke Weed
Question Poszukiwany Programista Zgredol 44 32,016 10.11.2016, 21:13
Last Post: Zgredol