Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak listy serwerów
Witam,
Dziś po dłuższej przerwie postanowiłem zagrać w g2o. Zainstalowałem Gothica II Noc Kruka ze steama, oraz pobrałem najpotrzebniejsze rzeczy, czyli g2o, Visual C++ oraz Gothic fix.
Po przejściu całego procesu instalacji i zainstalowaniu G2O w głównym folderze "Gothic II" po uruchomieniu nie ukazują mi się żadne serwery. Nie mam antivirusa, który mógłby blokować jakoś aplikację, a w zaporze g2o ma wyjątek, jak i próbowałem przy wyłączonej zaporze. Dodawanie w zaporze wyjątków czy to g2o czy ogólne odblokowanie portów. Wszystko na nic. Reinstalowałem Gothica jak i znów G2O, wszystko bez skutku. Poprosiłem nawet kolegę, któremu wszystko działa bez problemów by wysłał mi wszystkie pliki związane z G2O bym sobie przekopiował, również nie poskutkowało. Sam Gothic działa bez zarzutów. Gdy dodaję serwer do ulubionych pokazuje mi, że serwer jest wyłączony. Odświeżanie ciągłe również nic nie daje. Próbowałem również uruchamiać to w zgodności z Windows XP, wszystko bez skutku.
Jakieś pomysły?

*kumpel również ma steamowego Gothica i działa bez problemu wszystko.
**G2O samo się aktualizowało, obecnie mam wersję (0.1.4.3)
Reply
Przełączcie na zakładkę internet a potem refresh
Reply
Nic nie mam w tej zakładce "Internet" nawet po kilkukrotnym odświeżeniu.. Wspomnę, że reinstallowałem dziś już 5 raz Gothica. starając się wyczyścić dokładnie, aby nic nie zalegało.
Reply
A gdzie zainstalowałeś g2o ? w System czy jak ?
[Image: dvdsvpx.gif]
Reply
Odpal cmd.exe i wpisz to:
Code:
ping 185.5.97.181

Daj znać, czy otrzymujesz pozytywny, czy negatywny rezultat pingu.
Reply
Wynik w załączniku. Gra jest steamowa czyli moja ścieżka wygląda tak:
Komputer>Dysk>Steam>steamapps>common>GothicII w żadnym innym folderze gothicowym nie instalowałem.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Sprawdź z innego łącza internetowego (lub zainstaluj z innej dodatkowo instalki gothica)
[Image: nmnNmUf.png?1]
Reply

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Brak polskich znaków na komunikatach od servera nerdlv7 2 2,625 09.01.2018, 23:29
Last Post: nerdlv7
  Zmiana wyglądu - brak działania Jenkins1131 12 8,838 22.11.2017, 23:23
Last Post: Marko
  Problem z uruchomieniem serwerów Jachi z Zadupia 2 3,048 16.06.2017, 23:54
Last Post: Gurall
  Instalacja gothic 2nk > brak folderów gry Sparrow22 11 9,170 01.10.2016, 16:25
Last Post: Sparrow22
  Brak ip hamachi Vanarius 3 3,127 10.07.2016, 16:58
Last Post: Krousainte
  Brak polskich znaków. Jaskier 18 13,878 05.02.2016, 21:02
Last Post: Son Goku

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)